Saturday, 27 May 2017

Selamat Datang Bulan Ramadhan Yang Mulia

Assalamualaikum wbt

Selamat menyambut kedatangan bulan Ramadhan yang mulia. Kak Jaz percaya kita semua menunggu-nunggu kedatangan bulan ini. Bulan yang dalamnya ada seribu rahmat, seribu kemaafan, seribu kebaikan.




Janganlah kita hanya berpuasa zahir sahaja.

Ia bermaksud elakkanlah berpuasa secara definisi sahaja. Tidak makan dan minum. Puasa ini merangkumi lebih banyak daripada itu.

Jagalah mata kita.
Jagalah telinga kita.
Jangalah mulut kita.
Jagalah kelakuan kita.

Berkatalah yang baik-baik, yang elok-elok untuk kesejahteraan semua. Elakkan berkata sesuatu yang buruk, sia-sia dan fitnah di sana-sini. Bersihkan kolam jiwa kita.

Banyakkan membaca Al-Quran. Satu juzuk sehari adalah target yang cukup boleh dicapai. InsyaAllah. Hanya 4-5 mukasurat setiap kali selepas solat, insyaAllah kita akan khatam Al-Quran di penghujung Ramadhan.

Marilah kita perbanyakkan ibadah kerana pahalanya berlipat kali ganda pada bulan ini. Kita wajib rebut semua peluang ini sewajarnya.

Salam sayang


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6011-1611 1619
Shaklee ID : 1070931



Wednesday, 24 May 2017

5 Cara Kempiskan Perut Seperti J-Lo Dengan Cepat

Siapa yang tak nak perut kempis cam J-Lo? Haaa..ada yang tak mau ke? Kalau perempuan cam Kak Jaz ni confirm mau aje kan?





Cumanya mudah ke nak dapat perut camtu? Sanggup ke nak hadap segala pantang larang? Hehehe.

First thing first kalau nak kempiskan perut ialah ELAKKAN MAKANAN BERGULA DAN BERGARAM. Bukan senaman yang utama tau tapi pemakanan. Yang perlu kita elak ini sebabnya sangat penting. Makanan jenis ini menakung air dalam badan.

Katakan TIDAK pada MAKANAN BERMINYAK DAN BELEMAK. Selain membuatkan lemak berkumpul di perut dan jadi buncit, ia meningkatkan VISCERAL FAT yang sangat bahaya. Baca di sini bahaya visceral fat ini.

Step ketiga - BERSENAM. Ha, lepas dah elak makanan tertentu, boleh fokus pada senaman. Banyak senaman yang fokus kepada perut. Boleh ikut saranan coach terkenal Kevin Zahari ini. Jangan paksa diri bila bersenam, buat semampu kita terlebih dahulu. Buat secara berperingkat.





Anda perlu MINUM AIR KOSONG YANG MENCUKUPI. Tiada alasan. Ini antara yang WAJIB. Secara puratanya, setiap 25kg berat badan kita memerlukan 1 liter air. Jadi kira berapa liter air yang perlu anda minum setiap hari. AIR KOSONG ya, bukan minuman manis.

Last but not least anda perlu DETOKS DENGAN SUPLEMEN SEMULAJADI. Proses mengempiskan perut dan mengecilkan badan akan menjadi lebih lancar, berkesan dan konsisten.







Istimewa untuk pelanggan Kak Jaz, plan pemakanan, jadual makan vitamin yang berkesan dan konsultasi PERCUMA disediakan.

So camana? Jangan tunggu lama-lama untuk kempiskan perut tu ya. Whatsapp Kak Jaz sekarang untuk Set Kempiskan Perut ini.


cara kempiskan perut, bagaimana nak kecilkan perut, kurangkan inci, nak kurus, nak slim, bagaimana nak kurangkan berat badan dan kempiskan perut


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6011-1611 1619
Shaklee ID : 1070931



*DISCLAIMER These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Vitamin Untuk Betulkan Semula Kitaran Haid

"Dah lama saya tak datang haid. Tak stabil. Kadang-kadang 2 bulan sekali. Kadang-kadang 3 bulan sekali. Saya rasa sangat tak normal kitaran haid begini".

Pernah anda alami situasi begini?

Masalah haid yang datang tidak menentu ini boleh terjadi atas banyak sebab. Antara penyebabnya adalah kegemukan (obesiti), hormon yang tidak stabil, stress dan pengambilan ubat yang lama.




Jika kita tengok daripada sudut kegemukan, biasanya ia dikaitkan dengan gaya hidup yang kurang sihat, kurang bersenam dan pemakanan yang kurang sihat dan kurang bernutrisi. Faktor-faktor ini boleh menyebabkan banyak parasit dan toksin berkumpul dalam badan.

Adakah memang betul ada parasit dalam badan?

Pernah dengar simpton kecacingan? Bukan takat anak-anak kecil je yang ada masalah ini, kita orang dewasa pun ada tau.

Parasit yang ada dalam badan kita akan tarik nutrien yang kita makanan yang kita makan dan ini menyebabkan pelbagai masalah kesihatan. Hormon juga jadi tidak stabil. Pernah dengar ada sesetengah orang yang makan banyak tapi tetap tidak berisi? Benarkah metabolisma mereka tinggi atau parasit yang banyak dalam badan?

Jika kita ke klinik, doktor akan memberikan ubat hormon supaya kitaran haid kita kembali stabil, tetapi kesan sampingannya juga pasti ada. Jadi kami sarankan anda detoks iaitu dengan cara membetulkan gaya hidup dan jaga pemakanan seharian. InsyaAllah boleh elakkan ubat hormon.

Jadi bagaimana nak buang parasit dalam badan kita ni? Sampai bila nak kitaran haid tak teratur camni?

1. Kerapkan diri kita untuk bersenam atau berjogging sekurang-kurangnya 30 minit sehari.
2. Elakkan 4 makanan yang boleh mengundang parasit

  • gula putih
  • roti putih
  • makanan berasaskan tepung putih
  • minuman berkafein seperti teh dan kopi putih
3. Buang parasit dengan produk detoks semulajadi iaitu konsisten amalkan Suplemen Detoks Shaklee.

Perlu diketahui detoks adalah proses membuang parasit ini secara semulajadi.

Suplemen Detoks Shaklee


Set Suplemen Detoks Shaklee terdiri daripada 5 vitamin yang mampu menjalankan proses detoks. Pastikan aktif bergerak, jaga pemakanan dan konsisten Set Detoks Shaklee, insyaAllah anda akan nampak hasil pada bulan seterusnya.


kenapa kitaran haid tidak teratur, haid tidak teratur, period tak stabil, vitamin betulkan kitaran period, set detoks shaklee



✔ Vivix
Memberi tenaga pada sel-sel badan jadi proses detoks akan lebih efektif.

✔ Peppermint Ginger Plus
Membuang angin berlebihan dalam badan dan mempercepatkan proses pembetulan kitaran haid

✔ DTX Complex
Khusus untuk detoks hati. Hati perlu kuat dan dibersihkan keranan ia adalah tempat pembuangan segala toksin dan parasit.

✔ Herblax
Agen detoks usus yang sangat berkesan. Usus juga biasanya menjadi tempat duduk parasit kerana di sini tempat penyerapan segala nutrien

✔ Alfalfa Complex
Berfungsi sebagai agen detoks untuk seluruh badan kita. Ia membantu menyingkirkan parasit di organ-organ lain.

Jangan tunggu lama untuk betulkan kitaran haid anda. Ia sangat penting, terutama jika anda sedang merancang untuk hamil.

Whatsapp saya untuk mendapatkan Set Detoks Shaklee supaya kitaran haid kembali teratur dan normal


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6011-1611 1619
Shaklee ID : 1070931


*DISCLAIMER These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Tuesday, 23 May 2017

Kesalahan Paling Besar Ibu Bapa Semasa Membesarkan Anak - Pilih Kasih

Assalamualaikum wbt..

Dalam ramai-ramai anak yang kita ada, pernah tak kita selalu lebihkan seorang anak je? Semua yang dia buat betul aje.

Apa yang dia mahu kita beri. Minta je apa-apa pasti dapat.

Pernah tak?

Buat salah pun jarang dimarah. Tapi kalau anak-anak yang lain berapi-api kita marah.

Atau bila kita beri apa-apa, anak yang sama akan dapat segala kelebihan, berbanding anak-anak yang lain.

Pernah tak?

Ini antara kesilapan terbesar seorang ibu dan ayah. Pilih kasih!

Anak-anak yang lain akan terasa, makan hati memerhati segala ketidak adilan yang berlaku.

Anak juga yang disalahkan.

Apabila kita tua dan sangat mengharapkan anak-anak selalu di sisi, anak-anak seakan menjauh daripada kita. Kita persoalkan pula tindakan anak. Tak kenang budi, tak sayang ibu ayah.

Lagi teruk jika anak yang kita terlebih sayang tidak pula menjaga kita sebaiknya. 

Siapa yang mulakan proses ini terlebih dahulu?

Ini peringatan untuk diri Kak Jaz sendiri. Kita treat anak kita dengan adil sekarang, insyaAllah mereka akan treat kita elok-elok kelak.

Anak yang paling kecil mungkin kita menangkan sedikit, tapi bila dia dah pandai bercakap, pandai berfikir sedikit maka kita akan lebih tegas seiring ketegasan kita pada abang dan kakaknya.

Jangan pilih kasih pada anak-anak. Mereka adalah sama. Mereka semua adalah adalah anak-anak kita!



Monday, 22 May 2017

Tempat Petik Strawberi Yang Mesra Keluarga di Cameron Highland

Anak-anak kami sangat suka petik strawberi. Diorang takde la makan sangat pun strawberi tu tapi semangat nak memetik tu yang kuat. Jadinya kalau nak bawa budak-budak ni ke Cameron Highland untuk petik strwberi, kami akan pergi ke ladang yang satu ni.

Royal Berry

Dekat ladang ni, kita boleh duduk selama yang kita mau. Takde time limit. Itu yang kami suka. Walaupun bukan la kita duduk berjam di situ, tapi kita tak rasa tergesa-gesa nak petik strawberi. Selesa je nak memetik tanpa ada yang memerhati.

Anak-anak sangat happy kat sini.

Biasanya kat ladang lain kita akan diberi masa dan bekas plastik tu dan hanya boleh petik strawberi sebekas itu sahaja. Orang yang dibenarkan masuk pun dilimitkan. Tak puas kalau camtu kan?

Kat sini terserah berapa orang nak masuk ke tempat strawberi tu. Boleh minta berapa bekas dan gunting yang kita mahu. Bayarannnya nanti berdasarkan berat buah strawberi yang kita kutip tu.

Pemiliknya pun sangat friendly. Senyum je kakak ni terima pengunjung. Kita akan rasa selesa insyaAllah.

Kalau korang nak pergi petik strawberi, this place is really recommended!







 










Bisnes Online Yang Sesuai Untuk Mama Bekerjaya Yang Nak Berhenti Kerja

Mama ada tak pengalaman ambil anak daripada taska atau nurseri dan tengok anak lebam atau luka? Pengasuh kata jatuh masa bermain. Dia pun tak perasan.

Ada tak?

Takut kan? Risaunya hati kita. Mungkin betul anak kita jatuh, tapi hati ibu mana yang tak sedih bila anak ada luka-luka. Risau kena dera pun ya.

Dan-dan masa tu rasa nak berhenti kerja dan jaga anak sendiri. Kan?

Tapi keputusan nak berhenti kerja bukan mudah. Komitmen yang tinggi, dengan harga barang dan kos kehidupan yang makin mahal buatkan kedua-dua suami isteri terpaksa bekerja.

Being a mother, saya sangat faham naluri ibu yang sangat sensitif. Kita kalau boleh nak jaga anak sendiri, tak nak tinggalkan anak sendirian dengan orang lain.

Tapi apa daya kita? Nak berhenti kerja fikirkan belanja rumah pula. Tersepit sangat rasa hati..

Saya sarankan mama buat pendapatan sampingan semasa tengah kerja ni. Jadi bila pendapatan ni dah stabil, dah sama atau lebih daripada gaji sekarang insyaAllah mudah dah kalau nak berhenti kerja.

Bisnes apa yang sesuai untuk mama yang bekerjaya?

Saya nak ajak mama join bisnes Shaklee yang memang saya pun dah buat sejak hujung tahun 2013. Bisnes yang saya sendiri dah tahu bagaimana ia beroperasi.

✔ tak perlu simpan stok
Ini yang paling best dengan bisnes Shaklee. Serius tak tipu. Maksudnya modal kita sangat minima dan tidak terhenti pada stok barang.

✔ tak perlu keluar jumpa orang
Kita buat bisnes online tak perlu pun keluar jumpa orang. Lagipun, mama kan masih kerja, so bila nak keluar jumpa orang? Malam dah nak spend dengan keluarga kan?

✔buat secara online
Sama seperti mama yang tengah baca entry saya ni, kita tak jumpa face to face pun kan? Jadi sangat mudah bila kita boleh berbisnes 100% melalui medium online. Be it blog, FB atau instagram.





✔pendapatan yang tak terhad
Dalam Shaklee ni kita ada limitless income. Buat lebih dapat lebih, usaha sungguh-sungguh dapat hasil sungguh-sungguh.

Jadi bagaimana nak jalankan bisnes Shaklee ni?

Mama hanya perlu berdaftar sebagai ahli Shaklee dengan modal RM79.50. Dan once dah setel saya akan masukkan mama dalam kumpulan bimbingan kami.

Bermula dengan blogspot yang PERCUMA seperti yang saya gunakan ini, mama boleh mula tulis artikel-artikel yang kamibdah sediakan cadangannya.

Apa yang bakal mama dapat? Boleh rujuk carta aliran di bawah. Ini adalah anggaran kasar pendapatan yang bakal mama dapat bila mama serius berbisnes Shaklee.




So mama..

Whatsapp saya laju-laju untuk daftar bisnes harinini supaya impian nak berhenti kerja san jaga anak sendiri tercapai!

Good luck!



Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6011-1611 1619
Shaklee ID : 1070931

Minuman Tenaga Supaya Tak Mengantuk Semasa Drive Balik Kampung Untuk Buka Puasa

Hari pertama puasa nanti, mesti ramai yang nak balik kampung buka puasa sama-sama dengan keluarga kan? Tapi drive masa puasa ni agak mencabar minda.

Mengantuk!

Lepas sejam drive dah mula nampak kuyu matanya. Aduhai. Tambah-tambah perjalanan jauh macam KL-KB. Phuh!! Kalau yang tak tahan silap-silap berhenti tepi jalan dan tidur je.

Tapi ada juga yang tegar nak drive walaupun mata dah kuyu. Hish.. Risau tau kalau camni. Macam-macam bahaya yang boleh berlaku. Silap-silap terlelong kereta tu kat jalanraya. Nauzubillahiminzalik!

So camana nak elakkan rasa mengantuk ni?

Ni ha! Set minuman tenaga supaya tak mengantuk bila drive nanti


apa nak buat supaya tak mengantuk masa drive, suplemen tenaga minuman untuk tenaga, kekal bertenaga pada bulan puasa


Set ini terdiri dariapda 3 supplement terbaik iaitu Cinch Tea, Performance Drink dan Vivix.

Cinch Tea - Elakkan rasa mengantuk. Dari mata rasa kena gam, terus celik.

Performance Drink - Bantu badan kekal hydrated. Kalau badan dehydrated, kita cepat jadi lesu.

Vivix - Beri tenaga dan kesegaran berpanjangan pada badan. Minum Cinch Tea dan Performance Drink kalau di tambah dengan Vivix, kesannya lebih wow!

Insya-Allah badan rasa lebih segar, dari mata kuyu terus segar berjam-jam.

Ambil masa sahur tu sama-sama. Mata husband pun segar, kita yang co-pilot pun boleh layan dia borak. Jangan dia je yang segar, kita pula dok tidur.


Nak order?
Boleh whatsapp saya ya


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6011-1611 1619
Shaklee ID : 1070931

*DISCLAIMER These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

5 Tips Solat Terawih Dengan Anak Kecil

Assalamualaikum wbt..

Pejam celik pejam celik tak sampai seminggu lagi kita bakal berjumpa dengan bulan Ramadhan yang mulia. Teruja kan? Seronok rasa hati bila terkenangkan bulan ini.

Bulan yang digandakan segala pahala kita. Bulan yang semua orang berlumba-lumba nak beramal sebanyaknya. Bulan yang padanya ada ibadah khusus yang tidak terdapat pada bulan-bulan lain.

Solat terawih.

Hanya pada bulan Ramadhan je ada ibadah solat terawih ni. Jadi makin berlumba-lumba la kita nak solat terawih ni kan? Tapi bagaimana nak solat dengan khusyuk kalau ada anak-anak kecil?

Bagi Kak Jaz yang ada 3 anak kecil, Kak Jaz biasanya solat di rumah je. Tapi kadang-kadang ada juga angin nak ke masjid. Seronok sebenarnya solt di masjid ramai-ramai. Tenang je rasa.

Pertamanya, untuk melancarkan solat terawih kita ajak mereka solat bersama-sama kita. Belikan mereka telekung yang bersesuian dan mungkin juga sejdah yang cantik yang boleh menarik minat mereka.

Kedua, solat dengan relax-relax dan tenang-tenang. Anak-anak cepat bosan kan? So kita boleh buat 4 rakaat then berhenti kejap untuk berzikir atau berbual dengan mereka. Terawih itu sendiri bermaksud rehat. Jadi tak perlu tergesa-gesa untuk cukupkan rakaat tertentu.

Ketiga, jika nak solat di masjid seelokknya cari masjid yang mesra anak-anak. Biasanya persekitaran masjid lebih besar, ada tempat anak-anak nak relax-relax.




Keempat, solat berganti-ganti dengan pasangan atau adik beradik kita yang lain (jika di masjid). Kena sama-sama toleransi. Kecuali kita solat di rumah, maka boleh berhenti kejap-kejap.

Kelima dan paling penting, bekalkan anak-anak dengan minuman, mainan dan buku-buku untuk mereka menulis dan menconteng jika mereka dah mula penat. Kita maklum dah perangai anak-anak yang cepat bosan dan penat dengan rutin yang lama.

Sebenarnya sangat elok bawa anak-anak ke masjid untuk dapat bi'ah masjid itu sendiri. Kalau bulan-bulan lain agak mustahil kita nak ke masjid kecuali tengah travel. Jadi masa ni la nak biasakan diri kita dan anak-anak untuk ke masjid.

Tak sabar nak tunggu kedatangan bulan mulia ini.

SELAMAT BERPUASA SEMUA!!

Pss.. Anda dah sediakan suplemen untuk puasa dan terawih ke belum? Kalau belum boleh roger Kak Jaz naa.. Kita nak ibadah kita tiptop bulan ini kan?








Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6011-1611 1619
Shaklee ID : 1070931




*DISCLAIMER These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Friday, 19 May 2017

Suplemen Untuk Anak Yang Selalu Sakit, Demam dan Selsema

Biasanya anak-anak yang dihantar ke taska, nurseri dan rumah pengasuh selalu sangat demam dan selsema. Maklumlah ramai kanak-kanak lain di sana. Antibodi anak-anak kecil kita ini pula masih tak kuat.

Bila anak asyik sakit, demam dan selsema pasti kita sebagai ibu bapa akan sangat-sangat risau. Tak boleh lari daripada perasaan ini kan? Tengok diorang terbaring lesu memang meruntun hati kita. Kalau boleh biarlah kita je yang sakit, biarlah kita je yang tanggung semua itu.

Risau dan runsing pasal anak dah satu hal, terpaksa pula fikir perihal cuti atau MC. Rakan sekerja pun dah mula berbunyi. Serba tak kena jadinya.

Tapi nak buat camana? Takkan nak hantar juga anak ke rumah pengasuh dalam keadaan tak sihat camtu? Buntu sungguh rasa.

Sabar mama
Sabar ibu
Sabar mommy

Usah risau, insyaAllah setiap masalah ada penyelesaiannya. Di Shaklee, kami mempunyai suplemen untuk anak-anak.

Jika masa sihat pun mereka perlu makan suplemen (dunia kita sekarang tak bersih seperti dulu dah) apatah lagi jika ketika mereka tidak sihat. Berganda-ganda keperluannya.

Untuk anak-anak, sekurang-kurangnya ada 2 suplemen yang terpenting perlu diberikan pada mereka.




  • Meal Shakes - Mengandungi 21 jenis vitamin dan mineral penting untuk kanak-kanak. Bila anak cukup zat, insya-Allah tak mudah diserang virus dan tak mudah jatuh sakit.
  • Omega Guard - Merupakan anti radang yang membantu mengelakkan selsema dan batuk berkahak. Kalau anak selsema atau batuk berkahak, bagi Omega Guard konsisten sekurang-kurangnya 3 hari.

Bila mereka dah sihat, suplemen ini tetap perlu dimakan dengan konsisten. Lebih baik kita mencegah terlebih dahulu daripada terpaksa mengubati.

Anak-anak Kak Jaz dulu pun selalu juga demam. Tambah-tambah si hero nan sorang tu. Kalau demam je terus hig fever. Tapi sejak konsisten makan suplemen ini, alhamdulillah jarang sangat nak tengok dia demam. Syukur sangat-sangat.

Ibu yang nak order suplemen untuk anak-anak ini boleh whatsapp Kak Jaz ya.

Mealshakes     : RM127.20
Omega Guard : RM144.36



Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6011-1611 1619
Shaklee ID : 1070931



*DISCLAIMER These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Stok ESP Habis? Cinch Shake Boleh Bantu Ibu Menyusu Kekal Bertenaga Tanpa Jejaskan Susu Badan

Bulan April 2017 2 kali episod stok ESP LICIN di semua branch. Haru biru pengguna tegar ESP (termasuk Kak Jaz ni ha). Tak sempat pun nak buat stok. Dapat je info stok dah ada, dalam masa kurang 2 jam LICIN terus.

Korang ni mandi ESP ke? Huhuhuhu. Memang sangat terbukti hot selling one la ESP ni. Sampai date ini 18 May 2017 masih tiada lagi stok ESP di branch.

Abis camana nak cover keperluan protein ni? Tambah nak dekat puasa dah ni. Ramai yang dah risau kot susu merudum sepanjang puasa ni.




Untuk rekod, ESP adalah salah satu penggalak tenaga terbaik. Juga ramai ibu-ibu yang mempunyai pengalaman susu badan bertambah apabila amalkan ESP. Jadi memang tak pelik permintaan untuk ESP ini selalu tinggi.

Dalam kerisauan ESP masih takde stok ni, sebenarnya ia ada pengganti yang setara tau. Cinch Shake Shaklee yang ada 3 perisa.

Berbeza dengan ESP yang hanya mempunya 1 perisa, Cinch Shake ini didatangkan dengan perisa Coklat, Latte dan Vanila. Ia minuman berprotein yang lazat dengan perisa berbeza.

Cinch Shake ini mengandungi:

✔ 24 gram protien per serving.
✔ 24 jenis vitamin dan mineral penting 





✔ 6 gram serat larut yang membantu untuk memudahkan proses pembuangan najis.
✔ kaya dengan kalsium

Berbanding ESP, Cinch Shake Shaklee mengandungi Leucine yang membantu untuk memelihara otot. Jadi ia adalah bonus yang cukup bermanfaat di sini.

Dengan kandungan protein seperti ESP, Cinch Shake membantu kita kenyang lebih lama. Manfaat ini setara dengan ESP. No worry.

Selain itu ia juga bebas laktos, rendah indeks glisemik dan dibuat daripada soya non-gmo. Looks like ESP kan?

Kak Jaz juga seorang ibu yang masih fully BF dan selalu minum Cinch Shake ni. Perisa kegemaran Kak Jaz pastinya coklat, sedap dan lazat yang amat. Yummy!

Dulu risau juga nak gantikan ESP dengan Cinch Shake sebab Kak Jaz perlukan tenaga yang cukup untuk proses penyusuan anak. Tetapi alhamdulillah ia tak terganggu. Maintain cergas dan takde terketar² selepas menyusu.

Perasaan yang sama dikongsi oleh seorang ibu menyusu yang amalkan Cinch Shake


protein untuk ibu menyusu


So tak perlu risau walau ESP takde. Cinch Shake Shaklee boleh gantikannya insyaAllah.

Ibu² boleh whatsapp Kak Jaz untuk pembelian Cinch Shake ini ya. Atau jika mahu membeli terus boleh klik gambar Cinch Shake kegemaran anda

Harga : RM192.13 (tidak termasuk kos penghantaran)


Cinch Shake Vanilla


Cinch Shake Chocolate


Cinch Shake Cafe Latte



Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6011-1611 1619
Shaklee ID : 1070931












*DISCLAIMER These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Tuesday, 16 May 2017

Selamat Hari Guru




Assalamualaikum wbt..

Setiap tahun pada tarikh 16 Mei kita akan menyambut Hari Guru, hari khas yang diperuntukkan untuk guru-guru yang telah banyak berjasa pada kita.

Anak-anak pasti sibuk meminta untuk dibawakan hadiah untuk guru-guru. Kenangan ini akan kekal terpahat dalam ingatan kita. Kan?

Kak Jaz teringat zaman kecil-kecil dulu, mama akan beli sebundle barang-barang untuk kami balut dan bagi pada guru-guru.

Ia bukan tentang nilai sesuatu barangan itu, tetapi ingatan dan penghargaan itu yang sangat bermakna.

Sambutan hari guru sekolah si hero Kak Jaz hanya akan dilangsungkan Khamis 18 Mei 2017 ini. Kami masih tak sediakan apa-apa lagi hadiah untuk guru-gurunya.

Mungkin petang ni kami akan keluar membeli hadiah untuk guru-guru. Belum plan lagi nak beli apa .

Namun dalam keghairahan kita
mengucapkan Selamat Hari Guru, jangan dilupa guru utama dan pertama kita - ibu tersayang.

Selamat Hari Guru untuk semua. Kerana kita semua adalah guru walau apa pun title kita.

Selamat Hari Guru!

Monday, 15 May 2017

Apa Yang Kita Dapat Bila Jadi Pengedar Shaklee





Biasa tak tengok bisnes yang tayang duit dan kereta?

Selalu kan?

Duit dah satu hal, tayang kereta pun dah jadi trend. Pakai lawa² tepi kereta dan share dengan kita.

Tapi kenapa ahli cum pengedar Shaklee tak pernah tayang duit mahupun kereta? Sengkek sangat ke bisnes Shaklee ni? Indah khabar daripada rupa ke?

Haa meh Kak Jaz nak share ngan anda apa yang bakal anda dapat bila jadi ahli dan pengedar Shaklee.

BTW, once anda jadi ahli maka automatiknya anda juga adalah pengedar Shaklee. Tak kira berapa pun belian/jualan anda. Bila daftar je sebagai ahli Shaklee dengan harga RM68.90, maka anda adalah pengedar sah Shaklee.

Shaklee tawarkan 3C untuk para pengedarnya. Jom Kak Jaz share apa 3C ini.

First and foremost yang anda bakal dapat adalah CASH. Ada 2 jenis cash (sebenarnya lebih banyak tapi ini yang utama) yang ditawarkan.

✔ Cash retail
✔ Cash bonus

Cash retail tu terang² datang daripada setiap jualan retail kita. Sebab itu Shaklee sangat menitikberatkan penjualan harga retail untuk yang bukan ahli. Fair la kan? Semua bisnes wajib ada untung runcit. Nama lagi berbisnes .

Cash bonus pula datang daripada jumlah jualan kita untuk setiap bulan. Tetapi kita hanya akan dapat cash bonus bila kita cecah target yang Shaklee dah tetapkan. Paling kurang jualan kita bulan tersebut adalah sekitar RM640 (harga retail).

C kedua ialah CAR. Tapi mana keretanya jika ada bonus untuk kereta? Tak pernah pun nampak pengedar Shaklee tayang kereta. Kan?

Car di sini ialah CAR BONUS dalam bentuk cash. Shaklee sediakan car bonus ini bagi pengedar yang berjaya capai target jualan yang telah ditetapkan.

Paling minima yang pengedar boleh dapat ialah sekitar RM550. Menariknya car bonus ini tiada had. Anda boleh dapat beribu ringgit tunai hanya untuk bahagian car bonus ini.

Terserah pada kita nak buat apa dengan cash car bonus ini. Nak buat bayar ansuran kereta atau apa sahaja. Kita bebas.

Yang terakhir adalah CONVENTION. Reward percutian 6 bintang yang Shaklee tawarkan pada pengedar yang memenuhi target dalam setahun. Jadi nak dapat trip convention ini kena pulun setiap tahun.

Cycle tahunan Shaklee bermula daripada April hingga Mac. Ia akan berulang setiap tahun.

Yang sangat menarik trip convention Shaklee ini, bukan setakat trip 6 bintang, cash dan beg pun disediakan! Kita hanya sediakan passport, diri dan duit untuk shopping. Kita siap boleh bawa pasangan, anak² dan ibu bapa lagi tau. Provided kita capai target yang ditetapkan.

Sekarang ni business leader Shaklee yang dah capai target cycle yang lepas tengah berseronok sakan di Jepun! Banyak tempat² menarik yang Shaklee dah sediakan. Berdarah hidung tengok gambar² cantik di sana 

Satu lagi Kak Jaz nak kongsi dengan anda semua. Shaklee satu²nya company MLM yang dah mempatenkan bayaran infiniti untuk para pengedarnya. Tiada had limit! Jadi memang tak pelik pun leader² kami incomenya berpuluh ratus ribu sebulan.

Shaklee dah tawarkan yang terbaik untuk kita tau. So rugi sangat kalau kita lepaskan.

Kalau anda juga nak rasa kebebasan kewangan begini, jom sertai Kak Jaz dan kita bina legasi sendiri! Kami tak janjikan bulan bintang, tetapi reward ini pasti dapat kita nikmati jika kita berusaha bersungguh-sungguh.

Tiada bisnes yang duduk saja-saja tetapi mengharapkan hasil yang lumayan.

So kalau anda yakin hasil akan dapat selepas kita berusaha, whatsapp Kak Jaz untuk business opportunity yang superb ini!


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6011-1611 1619
Shaklee ID : 1070931

Saturday, 13 May 2017

Kulit Lembut Gebu dengan Masker Shaklee

Jelas tak tengok kulit orang lain segebu dan selembut kulit bayi. Tentu asyik membelek dan mengusapnya. Lembut, licin, gebu. Tapi kalau tak dapat segebu kulit bayi pun, dapat ala-ala pun dah sangat OK kan? Bagaimana nak dapatkan kulit yang gebu dan cantik?

Umum dah sinonim bahawa Vitamin C dan Vitamin E sangat elok untuk kulit. Kolagen sudah pasti yang terbaik untuk kulit selain daripada protein yang merupakan makanan utama kepada sel-sel badan kita. 

Semua vitamin-vitamin ini memang kita dah makan setiap hari. Tetapi tahukah anda vitamin-vitamin ini ada kegunaan lain? 

Percaya tak vitamin-vitamin ini boleh dijadikannya masker? Ya, gunakan vitamin Shaklee yang ada dalam simpanan kita sebagai masker. Dalaman kita dapat, luaran pun kita jaga.

Banyak vitamin yang boleh dijadikan masker. Antara yang popular dan berkesan :

💟 ESP + plain yogurt
💟 ESP + Vitamin C
💟 ESP + Vitamin E
💟 Vitamin C
💟 Vitamin E
💟 Alfalfa Complex
💟 Shaklee Collagen Powder
💟 Vivix




Korang boleh pelbagaikan kegunaan vitamin dan suplemen Shaklee ni. Jangan risau sebab semua suplemen Shaklee adalah daripada tumbuh-tumbuhan semulajadi, jadi ia pasti selamat dan berkesan.


masker esp, masker vitamin c, masker, masker alfalfa, masker vivix, masker kolagen, kulit halus, kulit gebu, kulit cantik


Jazilah Ilyas
Whatsapp / SMS : +6011-1611 1619
Shaklee ID : 1070931