Side Ad

Sunday, 25 September 2016

Kekalkan Cecair Dalam Badan Walau Ketika Cirit Birit

Minggu sebelum raya AidilAdha hari tu Kak Jaz dok ulang alik ke tandas gara² cirit birit. Yang paling kesian si Aesha yang kena direct effect sbb dia menyusu. Huhu. Tak tau apa yang tersilap makan. Air kacang merah tu kot?

Letih lembik semua ada. Pagi 9/9/2016 kami ke emergency department sebab mamanya pun dah letih sangat. Aesha pun nampak penat.

Tapi doktor kata semuanya masih terkawal. InsyaAllah. Dua² dapat ubat tahan muntah dan cirit birit. Balik je hospital terus bancuh Performance Drink supaya badan kekal terhidrat walaupun cirit birit masih tak berhenti.




Malam masa asyik keluar masuk tandas, dah rasa lembik sangat, PD terus jadi peneman. Seharian tu sampai masuk 3 botol PD Kak Jaz teguk.

Alhamdulillah akhirnya derita kami berakhir sehari selepas itu. PD, Garlic Complex dan ESP memang jadi hero sepanjang tempoh ujian itu. Hehehe


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Ataupun berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp 

011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931

Saturday, 24 September 2016

MLM = Money Game System = Skim Piramid

Sangat ramai yang skeptikal dgn MLM tanpa tahu apa maksud MLM yang sebenarnya.

Ramai yang anggap ia money game. Ia skim piramid etc etc.

Apa maksud MLM? Ia akronim pada Multi Level Marketing. Pemasaran pelbagai level. Pemasaran, marketing. Itu kata kuncinya.

Apa pula money game? Money game ni kebiasaannya orang yang mula-mula join adalah yang paling untung. Lepas tu cari orang bawah, then duit pendaftaran orang bawah digunakan oleh orang atas. Sistemnya berulang begitu.

Mungkin kerana ada term 'downline' yang menyebabkan masyarakat keliru dan menyamatarafkan MLM dengan Money Game System walhal keduanya adalah jauh berbeza.

Tapi kan, cuba renung sejenak pekerja makan gaji. Skim apa yang diamalkan? Perasan tak ia seperti skim piramid. Anda takkan boleh ada 2 pengarah dalam satu department. Betul tak?




Tapi in a real MLM company, kita boleh ada seramai mungkin leader tanpa sekatan. 10, 100, 1000. Takde yang menghalang as long as kita bekerja dengan sistem yang betul.

MLM bukan money game. Tapi money game mungkin memperalatkan term MLM dan membuatkan masyarakat salah faham.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Ataupun berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp 

011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931

Friday, 23 September 2016

Shaklee Dah Tamatkan Keahlian Seumur Hidup

Shaklee sekarang sedang buat database cleaning. Jadi semua orang kena activate membership untuk beritahu 

"Hello, saya masih hidup!".

Maklumlah dah bertahun2 jadi member Shaklee tapi kalau dah meninggal pun nama masih ada dalam database sebab tak perlu renewal. Banyak tau belanja untuk maintain segala data walaupun orang tu dah tak ada. Meninggal ataupun sudah tidak aktif bershaklee.

'Eh, dulu kata lifetime membership'. Haa, betul la tu memang lifetime membership. Kali ini pun Shaklee bukan mintak kita perbaharui keahlian, cuma perlu aktifkannya je.

Bagaimana nak aktifkan keahlian ini?

Alaa, senang sangat eh. Ada 2 cara. Dua-dua pun tak merugikan kita. Cara paling mudah hanya beli e-voucher RM30. Automatik kira kita dah aktifkan keahlian. E-voucher tu pula boleh guna balik masa beli produk. Pendek kata tak hangus RM30 kita tu :)


Ataupun cara satu lagi ialah melalui pembelian produk sebanyak 200UV dalam satu resit. Automatik juga keahlian kita diaktifkan. Haaa..Tak perlu keluarkan duit extra pun kan?

Kalau tal aktifkan keahlian jadi camana? Jika dalam tempoh yang ditetapkan ni ahli masih tidak aktifkan kembali keahliannya, ia akan terbatal. Jadi hilang kelayakan nak beli produk dengan harga ahli. Nak jadi ahli kena register semula.

Jadinya mana-mana ahli Shaklee yang belum buat activation sila buat secepatnya. Hubungi upline anda untuk maklumat lanjut dan lengkap

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Ataupun berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp 

011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931

Thursday, 22 September 2016

Sarapan Pagi Yang Lazat dan Berkhasiat

Hidangan yang lengkap adalah hidangan yang seimbang.


Perlu ada karbo, protein, fiber etc etc.

Apa ada dalam satu hidangan ESP? Yang pasti bila dah tahu kandungannya memang tak cari yang lain dah
√ 9 asid amino perlu
√ protein
√ karbo
√ kalsium
√ vitamin B

Lengkap dah kan?

Kalau nak dapatkan protein berkualiti tinggi ni, Kak Jaz cadangkan dapatkannya bulan ni. Sebab sekarang tengah promo. Beli 2 @ 5% disc

Harga runcit : RM150 sebekas

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Adakah anda berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp ya

011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931

Wednesday, 21 September 2016

Hujung Rambut Sampai Hujung Kaki Anda Perlukan Vitamin Ini!

The everything vitamin - VITAMIN C

Manusia cam kita ni kan, tak boleh produce sendiri vitamin C sedangkan ia sangat penting pada badan kita.

Kuku, rambut, kulit, tisu semuanya perlukan Vitamin C. Daripada hujung rambut sampai hujung kaki badan kita perlukan Vitamin C.

Dalam buah²an dan sayur²an ada banyak vitamin C. Tapi kita kena tahu kandungan vitamin dalam buah dan sayur boleh berkurang seiring dengan masa ia dipetik dan dimasak.

Kalau anda selalu sangat selsema, itu tanda imuniti badan anda sangat lemah. Jadi antara cara untuk tingkatkan imuniti badan adalah dengan amalkan Vitamin C.

Jika anda selalu resdung, anda perlukan antihistamin. Dan ia ada dalam Vitamin C. Jika anda kerap alahan pada pelbagai unsur, Vitamin C bantu anda untuk lawan segala alahan ini.




Nak kulit cantik wajiblah makan Vitamin C. Fakta nan satu ini memang well known kan?

Apa Vitamin C yang terbaik? Adakah mana-mana Vitamin C adalah sama? The best Vitamin C pastinya Sustained Release Vitamin C Shaklee. Sebabnya ia dilepaskan sikit demi sikit dalam badan kita. Jadi tiada pembaziran vitamin C. Vitamin C adalah vitamin larut air. So yang tak digunakan/diserap akan dibuang melalui air kencing. Rugi kan?

Bulan September ini promo Vitamin C. Beli 2 dengan diskaun 5%.

Harga 2 botol ialah RM185. Dengan pengurangan 5% anda dapat RM175.75. So memang jimat kan? Grab peluang ini okay. Jangan lepaskan peluang keemasan ini :) ;)





----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Adakah anda berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp ya

011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931

Tuesday, 20 September 2016

Cara Bakar Kalori Paling Mudah dan Senang

Asyik berzumba si kecik bangun. Sengih² join mama joget². Tak sampai seminit mintak upah dah. Hahaha. Sesi bakar kalori lagi ;)

Rajin² menyusu anak untuk proses bakar kalori paling mudah.

Juga untuk pastikan supply susu anak sentiasa cukup. Nak susu sentiasa cukup utk anak perlu patuhi konsep demand dan supply. Kalau konsep ini ibu-ibu tak faham, telan suplemen berkotak-kotak pun takkan jadi pape kalau konsep asas tak dipenuhi. 



:)
Susu tak perlu melimpah ruah pun. Tapi perlu CUKUP untuk keperluan anak kita. Enjoy the moment. Hindarkan stress yang tak perlu :)

Ada sekali ni, Kak Jaz borak² isu BF anak² dengan para ibu. Gelagat doktor dan misi dan etc etc. Pelbagai ragam pelbagai isu.

Kenapa kena menyusu anak?
1. Dalam Quran diterangkan dgn jelas mengenai penyusuan
2. Nutrisi paling lengkap ada dalam susu ibu. Takde mana² satu pun susu tepung dapat menyamai kandungan nutrisi dalam susu ibu
3. Create bonding anak dan ibu. Ini memang sangat-sangat unik dan tiada galang ganti
4. Elakkan risiko breast cancer pada ibu

Tu je? Banyak lagi ni. Tapi dengan 3-4 sebab ini pun cukup untuk kita menyusukan anak.

Halangan dan cabaran pasti ada. Sama² kita tambah ilmu untuk berikan yg terbaik pada baby kita.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Adakah anda berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp ya

011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931

Monday, 19 September 2016

Sejarah Cervical Incompetence Tapi Masih Ingin Menambah Cahaya Mata

Skeptikal dengan suplemen dan vitamin. Makan vitamin pun boleh bebankan buah pinggang, sama cam makan ubat jugak.

History kesihatan Kak Jaz tak berapa OK sebenarnya. In fact memang tak OK. Masa kecik² dulu ada asthma. Dah sekolah asthma resolve tapi asyik kena attack dengan resdung, gastrik, migraine dan buasir. Sadis sungguh :(

Jadi makan ubat tu dah jadi macam satu keperluan. Terutama untuk migraine. Sebulan sekali mesti berakhir di Emergency Department. Mesti kena inject. Gastrik pun boleh tahan teruknya. Kalau dah kena mesti berakhir di hospital dengan injection .

Akibatnya Kak Jaz agak fobia dengan ubat. Bosan kot kena makan ubat. Peha dgn punggung tempat selalu kena inject tu selalu rasa kebas. Sangat tak selesa. Pinggang pun adakalanya sakit. Memang serba tak kena.

So bila dah kawin, dah beranak pinak, dah bergaul sana sini minda makin terbuka. Bila anak sulung ada sembelit yang teruk, Kak Jaz ikhtiar untuk cari jalan. Tak nak anak ini asyik bergantung pada ubat cam mamanya dulu.

Baca baca baca terjumpa pasal Mealshakes dan Omega Guard. Buat sedikit pembacaan lagi dan dilorongkanNya untuk beli suplemen ini. Alhamdulillah cuba seminggu nampak progress dia yang sangat positif. Eh, berkesan nampaknya suplemen ni.

Kak Jaz hadiri kelas² nutrisi daripada Pakar Nutrisi. Dengar setiap penerangan, dengar tentang produk dan baca baca dan baca lagi. Rupa²nya sesuatu jenama itu bukan sekadar jenama. Ubah jenama boleh ubah seluruh hidup kita.

Dengan ilmu, Kak Jaz sangat yakin dengan Shaklee. Rasa sangat² selamat sebab produknya berasaskan bahan² semulajadi. Dah hampir 3 tahun dok makan suplemen² Shaklee, alhamdulillah kesihatan makin bertambah² baik. Alhamdulillah suplemen ini tidak membebankan buah pinggang seperti mana ubat²an.

Kak Jaz yakin Shaklee selamat kerana asasnya. Produk² Shaklee tidak diuji pada haiwan. Clinical research yang dijalankan diuji pada manusia sendiri. Produknya berasaskan bahan semulajadi, yang paling berkualiti. Kalau sumber yang dikehendaki ada defect, kualiti tak ditahap yang dikehendaki, sesuatu suplemen boleh ditangguh pengeluarannya. Ia tak tangkap muat camtu je.

Asbab Shaklee juga Kak Jaz beranikan diri untuk hamilkan Aesha. Dulu ingat nak stop sampai Aamily je kerana doktor dah diagnose Kak Jaz as cervical incompetence. Tup² bila dok amal makan Shaklee, Kak Jaz rasa kuat, rasa sihat. Jadi berani untuk buat keputusan penting untuk diri dan keluarga.




Mesti ada yang kata ia² je puji Shaklee sebab Kak Jaz pengedar Shaklee kan? Tak kenal maka tak cinta. Tak rasa maka tak tau apa kesannya. Kak Jaz makan dan rasai kesannya, sebab tu Kak Jaz berani nak jadi pengedarnya.

Jaminan Shaklee bahawa produknya sentiasa selamat dan berkesan bukan sekadar moto. Tapi ia adalah janji yang diberikan oleh syarikat, dan Kak Jaz sedang menikmati janji tersebut. Alhamdulillah.

Sekarang buasir boleh kata dah sgt OK. Awal puasa kena jugak kejap tapi dah OK balik sbb cepat² ambik Herblax. Resdung manageable. Migraine 3-4 bulan sekali pun tak tentu kena attack dah. Gastrik no at all. Alhamdulillah atas nikmat kesihatannya.

#tsunamishaklee
#tts
#liveamazing
#pengedarshakleekelantan

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Adakah anda berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp ya

011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...