Tuesday, 17 January 2017

Nak Cantik Tapi Akhirnya Merana Akibat Salah Pilih Produk

Takut bila tengok kerosakan kulit yang sentiasa dipaparkan di media gara-gara salah guna produk untuk kulit. Nak cantik tapi akhirnya badan yang merana.




Satu yang Kak Jaz nak pesan pada kawan-kawan, IKLAN PRODUK YANG KELUAR DI KACA TV KITA TIDAK BERMAKNA IA SELAMAT. Stesen TV hanya mengiklankannya semata-mata.

Yang selalu diwarwarkan ialah penggunaan MERKURI dalam produk pemutih kulit. Bahaya merkuri ini ialah ia boleh memberi kesan buruk pada organ pencernaan dan ginjal.

HIDROKINON juga biasanya terdapat dalam produk untuk memutihkan kulit. Kesannya wajah jadi berpigmentasi,ruam dan boleh membawa kepada KANSER KULIT.

BENZOYL PEROXYDE selalu terdapat dalam produk untuk JERAWAT. Kesan terburuk yang boleh terjadi ialah merosakkan DNA dan sel badan.


pengedar shaklee kota bharu


Habis tu, kalau semuanya berbahaya, PRODUK APA YANG SELAMAT?

Pilih dan cari produk yang organik dan semulajadi. Google dulu info-info berkenaan produk yang kita nak gunakan. Pasti banyak review di internet. Boleh baca dipautan-pautan Cawangan Penguatkuasa Farmasi juga.

Kak Jaz personally sangat jatuh cinta dengan produk PENJAGAAN KULIT NUTRIWHITE & ENFUSELLE.


Skin care yang selamat
Set Lengkap Nutriwhite Shaklee


I used both, so memang tau apa rasanya. ENFUSELLE lebh elok untuk mereka yang ada masalah kulit berjerawat, berminyak. NUTRIWHITE pula untuk kulit normal.





KECANTIKAN SEMPURNA DIPEROLEH DARIPADA ALAM SEMULAJADI, DISEMPURNAKAN DENGAN SAINS. Ini janji Nutriwhite pada pengguna-penggunanya




Jika anda berminat untuk mendapatkan rangkaian penjagaan kulit yang selamat dan berkesan yang dibangunkan oleh saintis dan pakar-pakar penjagaan kulit, anda patut memilih Nutriwhite @ Enfuselle. 


011-1611 1619
Jazilah Ilyas
Shaklee Distributor & Business Consultant

Monday, 16 January 2017

Berlama-lama Memetik Strawberi di Royal Farm Cameron Highland

FEBRUARY 2014

Dah almost 3 tahun percutian family ni. Tapi masih teringat-ingat. Sweet memories untuk diingati, kan?

Kami sekeluarga ke Cameron Highland pada February 2014. Kak Jaz drive dari Kajang bersama-sama Akram dan Aamily, che cik dan che su manakala mama dan aboh dari Kota Bharu dengan ayah li.


pengedar shaklee kota bharu


Satu family sepupu pun join sama gak. En suami drive sendirian keesokannya kerana ada kerja yang perlu diselesaikan sebelum itu.

Seronok sangat. Anak-anak yang paling happy. Suka sangat kalau boleh petik strawberi. Nak gunting sendiri, nak masuk dalam bekas sendiri.


pengedar shaklee pengkalan chepa


Seronok masuk ladang strawberi ini sebab takde minimum maximum orang yang boleh masuk. Ia tak kira perhead tapi kira berat strawberi je.


pengedar shaklee kota bharu


Ladang ini dimiliki oleh anak Melayu Kelantan. Seronoknya dok kutip strawberi kat sini selain daripada boleh je masuk seramai yang nak, ia juga takde limit masa. So anak-anak puas hati boleh berlama-lama nak pilih strawberi yang dikehendaki.




Nak travel jauh camni, dalam cuaca yang sedikit berbeza daripada tempat asal kita kena prepare sket, terutama untuk anak-anak. Baju kena sesuai, makanan kena sentiasa ada.

Well, ada rezeki boleh repeat lagi family vacation camni. Seronok dapat spend masa berehat sama-sama.

Tengok senyuman orang-orang tersayang memang menggembirakan hati kita







Jom besarkan tabung travel!


011-1611 1619
Jazilah Ilyas
Shaklee Distributor & Business Consultant

Monday, 9 January 2017

Perisai Keluarga Untuk Elak Bakteria dan Toksin Dengan Nutrisi Semulajadi

Barisan askar yang mesti ada kat rumah kami




Mealshakes special untuk abang Ahmad Akram. Jatuh cinta dan terjebak dengan Shaklee sebab si bekas kuning ni la.

Dulu dia selalu sembelit teruk. Guling-guling nangis takleh berak. Picky eater yang amat jugak.

Mealshakes ada fiber, ada arabic gum (almanna), ada protein dan vitamin lengkap untuk tumbesaran anak.

Lama dah hilang segala bagai masalah sembelitnya. Tapi MS ni tetap jadi suplemen fevret dia. Multivitamin kan.

Oh ya, masa tempoh 'pantang' lepas bersunat last week, MS ni kawan baik dia. Ada zinc dalam ni yang saaaangat elok untuk proses penyembuhan.

HB dan Omega Guard - both fevret si kakak Adelia Aamily dan si adik Adleena Aesha. Kak Jaz bagi Omega Guard untuk kecerdasan minda. Tup-tup tengok eczemanya makin kurang dan terus hilang.

OG ni anti-inflammation. So sangat bagus untuk alahan dan tingkatkan imuniti badan sekaligus.

HB serves as krim ajaib. Kena gigit nyamuk, ruam, gatal, melepuh <- semua sapu HB. Eh, untuk sapu kat tumit jugak tau.

Nutriferon pula persediaan penting if ada yg demam atau selsema. Juga disebabkan Aesha dah 2 kali kena multiple urticaria, Kak Jaz pastikan Nutriferon ni bagi kat dia untuk boost immune system dia sendiri.

Vitamin C ni untuk encik suami Aidi Rusly. Actually dia xde vitamin fevret pun. Apa yang Kak Jaz bagi dia makan je. Tapi yang paling kerap dia makan SR Vitamin C ni la.

Asyik outstation, badan pun jadi lemah. So kena boost sket immune system badannya.

Korang protect family camana?



Misi Kurus 2017

Happy New Year 2017! An excellent year insyaAllah.

Rasanya belum terlambat nak ucap Selamat Tahun Baru..Kan? Apa azam tahun ni?

Tahun lepas berazam sungguh nak kurangkan berat. Mana taknya berat badan dah masuk kategori obesiti, hui scary!!

 


Masa berat berlebihan tu, badan memang rasa lemau sokmo. Tak best tau badan besar ni. Cepat penat dan mengah.

Yang paling takut masa tau VISCERAL FAT tinggi masa tu. Kategori berisiko dah. Cuak oii

Visceral fat yang tinggi mengundang pelbagai penyakit bahaya. U name it. Kencing manis, darah tinggi jantung etc etc etc.




Maka start regim nak turunkan berat badan. Masa mula² makan balik Lecithin + Omega Guard, dada rasa sakit sungguh! Kadang sampai semput. Masa tu risau sangat.

Aku ni dah kenapa. Jantung ada prob ke? Check check rupanya visceral fat tinggi. Suplemen berdua tu pula pecahkan, urai dan bakar lemak. Itu yang agaknya berdebar dan berpeluh semacam je.




Then Kak Jaz buat detox parasit. Ikut juga jadual detox Shaklee. Mencabar! Jadual makan yang disediakan oleh Nutritionist dan Saintis Shaklee memang mencabar.

Hasilnya? Senang² hilang 2kg seminggu! Pasti berkesan, cuma kena sabar dan berdisiplin.

Visceral fat pun makin turun. Happy tau! Baju² lama dah start boleh pakai kembali.

So tahun ni kena teruskan program detox + kurus Kak Jaz ni. Misi untuk bercantik² tahun ni.

Aesha pun bakal wean off susunya. Mungkin lebih mudah journey ini, atau mungkin juga lebih mencabar. We'll wait and see.

Nak heret en suami sekali kuruskan badan. Perut isteri makin ke belakang, perut dia pula makin ke depan.

Wish us luck ya. Eh, korang yang nak join kurangkan berat berlebihan tu boleh whatsapp Kak Jaz. Kita buat group sama².

Berjemaah tu lebih seronok. Masa down insyaAllah akan ada yang tarik dan beri kata² semangat kembali.

Jom sihat dan fit semua.!


011-1611 1619
Jazilah Ilyas
Shaklee Consultant & Business Consultant

Mainan Daripada Botol Kosong Shaklee Tanda Ekonomi Merosot

Kalau nak diikutkan duit yang ada, rasanya memang tak mampu lagi nak hantar anak ke sekolah seperti sekarang. Nak daftar je dah hampir RM1000. Baju, buku, alatan sekolah lagi. Baru sorang anak tu.








Alhamdulillah tokma support separuh. Hihi. Cucu sulung dia kan, lelaki yang diharapkan untuk jadi ketua keluarga lagi. Kesayangan ramai.

Pejam mata, buang keinginan untuk perkara lain. Kita dulukan yang paling penting antara yang terpenting.

Kalau dok mengeluh je apa pun tak jadi kan? So ganda triple kan usaha kita. Suami isteri sama-sama berganding bahu untuk sediakan yang terbaik buat keluarga.

Tak boleh nak nafikan kos barang-barang sekarang makin meningkat. Sekali kos minyak meningkat, berkali-kali kos barang lain meningkat sama. Tak boleh nak elak dah

Jadi kita ubah apa yang dalam kuasa kita. Yang diluar bidang kita, memang bukan dalam kawalan kita dah.

Kurangkan berbelanja perkara yang tak perlu. Listkan apa yang paling penting.

Mainan anak boleh guna apa yang ada kat rumah je. Recycle.Hehe




Kalau nak yang baru jugak, seiring dengan kos yang meningkat, kita tingkatkan juga pendapatan kita. Buatlah apa je yang boleh mendatangkan income, yang penting halal tau. Jangan main sebat je.

Berhenti beralasan berlebih-lebihan. Kalau nak beralasan jangan merungut dan mengeluh. Terima je, boleh?

Tak boleh?

Move forward. Cari side income. Cam Kak Jaz yang berbisnes dengan modal yang sangat minima ni.

Nak join bisnes Kak Jaz?


011-1611 1619
Jazilah Ilyas
Shaklee Consultant & Business Consultant