Kenapa Aku Nak Berjaya dan Aktif Dalam Shaklee?

Cita-citaku menjadi org kaya,heii!!Dulu kususah sekarang alhamdulillah..heei!!

Akram cukup suka nyanyi lagu Tegar ni..dia faham ke x faham mmg mamanya xleh nak jwb la kan tapi bila permata hati asyik nyanyi lagu tu,tersentuh jugak hati ni..ialah,dia yg dok nyanyi tu mana dtg kemahuannya?mana datang ilhamnya?dah pasti dr YANG SATU kan?

Kenapa kena jadi kaya?Banyak sebab kan?Boleh derma duit yangada pd yang memerlukan,boleh bantu adik beradik sanak sedara,blh bantu saudara seagama,blh pegi buat haji masa muda,blh hantar parents gi Mekah lagi sekali dan bnyk lg la sebab yang memerlukan kita jadi kaya.

Alkisah mama Akram nak jadi kaya..setelah hampir 2 thn lebih resign dan jd fulltime housewife,dpt la tawaran keje kat MIROS kat Kajang sana nu.Pegi la kami anak beranak sampai penuh padat bonet kereta, dgn pakaian dan mainan2 Akram.

Dok sana 3 hari, 3 hari tu la dia asyik meragam dan ngamuk bila tau mama nak gi work. Xleh berenggang, mama hilang sekejap dah mengamuk hingga si kecil ni dimarah dan dipukul. Sedih,mmg sedih. Mama nangis dlm hati tgk ulah Akram, nangis lagi masa dok dlm toilet.

"Mama x yah la work, kalau mama work abg pun nak pegi work jugak".."xpela ma kita xde duit pun,kita pakai baju buruk naik kereta buruk pun xpe"..bila sembang ngan dia n bagitau mama xde duit, "xpela ma,mintak la duit ngan papa, papa jela g work"..luluh hati mama, menangis lagi mama..Camana anak sekecil 3 thn ni blh fikir sampai camni? Semuanya kuasa YANG SATU, yang dok bg hint tp mama yg x celik sgt..

Makanya dgn berat hati mama decide blk KB semula, papanya dah x kata apa. Demi anak-anak, demi jewel kecil ini mama gadaikan keinginan hati mama. Dalam hati kata xpela aku hilang yg nie,insyaallah dpt yang lg besar.

Balik KB,dok termenung teringat few days back tu ada borak ngan sorang kakak cantik psl SHAKLEE. Contact dia blk dan bgtau serius nak buat bisnes ni. Alhamdulillah, dengan tunjuk ajar dan bimbingan yg x putus2, saya bakal dpt 1st bonus walau join lebih kurang seminggu sebelum closing.

Insyaallah, di sini journey saya bermula..teringat lagi kata-kata Akram bila bgtau mama xde duit.."mama jgn sedih xde duit ya, mama jgn merajuk ya"..sebak lagi hati ni..

Demi anak-anak, demi permata hati mama kuatkan diri. Rezeki Allah itu pasti, punca pendapatan tu bkn hanya dgn kerja di ofis. Semoga saya terus istiqamah dan sabar nak jadi kaya demi anak-anak.

Insyaallah, kan kuteruskan perjuangan demi kasih cinta hatiku..family kecil kami..papa..akram dan aamily

Share this:

,

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment