Atasi Kulit Berminyak dengan Set Pencuci Muka Enfuselle Shaklee

Berapa ramai antara kita di Malaysia ini yang ada masalah kulit muka berminyak? Saya angkat tangan tinggi-tinggi! Dulu saya salah seorang daripada kalangan wanita yang kulit muka sangat berminyak. Tapi alhamdulillah sekarang tak lagi. Akhirnya setelah bertahun-tahun saya telah berjaya atasi kulit berminyak dengan Set Pencuci Muka Enfuselle Shaklee!



oily face
Berminyaknya muka sampai menimbulkan rasa yang sangat tidak selesa


Saya betul-betul dah jatuh hati dengan Set Skin Care Enfuselle Shaklee. Selama bertahun-tahun saya hadapi masalah kulit berminyak dan telah menggunakan banyak pencuci muka untuk kulit berminyak tetapi berakhir dengan kulit wajah yang pedih, kering dan terlalu 'tegang'. Kalau masa rajin saya sapu muka dengan kertas minyak, tapi selalunya memang terbiar camtu je :P



kertas minyak untuk kulit berminyak
Kertas minyak ni cam dah jadi aksesori wajib untuk oily face, kan?


Sebelum saya cuba Set Pencuci Muka Enfuselle Shaklee ni, saya telah mencuba Shaklee Collagen Powder, untuk merawat kulit secara dalaman. Kesannya juga sangat awesome!! Bila rasa dah best, terdetik untuk kembali mencuci muka secara luaran pula. Nampak sangat dah lama biarkan kulit muka camtu je.hehehehhe



Set Kecantikan Enfuselle untuk Wajah Berminyak 


So belek-belek dan fikir-fikir jadi saya buat keputusan nak guna Enfuselle Skin Care. Tengok harga tu mula-mula cam takut jugak tapi nak jugak cuba dulu..Sekali bila dah beli terkejut plak, eh banyaknya dalam satu botol! Mesti tahan lama ni, berbunga-bunga la hati..hehehee


set pencuci muka untuk kulit berminyak
Set Pencuci Muka Enfuselle Normal-Kulit Berminyak


Jadi alkisahnya saya cuba la produk ni..Mula-mula guna pencuci muka ni, lepas 2 3 jam muka jadi berminyak balik. Masa tu dah start fikir pencuci ni tak sesuai ngan saya agaknya sebab dah dekat sebulan muka x berminyak gara-gara minum kolagen tu. 

Tapi saya tekadkan hati nak teruskan dulu, sebab kebanyakan produk Shaklee ni ada "kesan penyembuhan". Jadi sebab pencuci dan toner ni untuk kulit berminyak, mungkin minyak akan keluar dulu. Berkat kesabaran, alhamdulillah, selepas lebih kurang seminggu guna, minyak makin hilang. Ia dah makin serasi dengan kulit :)



Kulit muka bersih dengan set pencuci muka shaklee
Kulit bersih dan sihat dengan Set Pencuci Muka Enfuselle



Purifying Cleansing Gel
Pencuci Muka Enfuselle RM88.75 ~ 177ml


Ini adalah  gel berbusa bertindak dengan lembut untuk menyingkirkan bahan pencemaran, mekap dan minyak berlebihan. Ia mengandungi bahan-bahan khas serta tambahan Vitamin E menjadikan kulit terasa segar dan lembut. Ia juga mencerahkan tona kulit dengan pH yang seimbang dan hipoalergenik.

Vitamin E sangat baik dalam memudarkan parut, kedut, garis halus dan bintik penuaan.





Purifying Toner 

Toner Enfuselle RM78.75 ~ 177ml
Purifying Toner pula merangsang dan menyegarkan kulit. Dengan pH yang seimbang, ia meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi dalam air paip dan menyegarkan dan memperhalus kulit dengan ekstrak likoris, ginseng dan witch hazel. 

Selain itu, ia juga meminimumkan kemunculan liang-liang yang besar pada kulit dan telah terbukti secara klinikal dalam membantu mengawal kulit berminyak.




Balancing Moisturizer


Ini adalah produk dengan formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah, bertindak dengan membekalkan kelembapan segera.


Balancing Moisturizer RM83.75 ~ 59ml


Mahal ke Set Pencuci Muka Enfuselle Shaklee ni? Tengok harga boleh tahan kan? Tapi jangan terkejut, satu botol pencuci, toner, moisturizer ni boleh tahan lebih daripada 6 bulan. So sangat jimat dan berbaloi untuk beli.


Kenapa Set Skin Care Enfuselle MESTI Menjadi Pilihan Anda? 


Skin Care Enfuselle berasaskan nutrien yang telah terbukti secara klinikal dengan diuji oleh pakar dermatologi. Ia sentiasa tidak menimbulkan alahan dengan pH yang seimbang dan yang penting, set ini tidak diuji pada binatang.

Ia juga dirumuskan tanpa :
  • Parabens
  • Natrium lauril sulfat 
  • Penghasilan daripada haiwan atau produk sampingan daripada haiwan
  • Minyak mineral atau petrolatum
  • FD&C atau pewarna


Jadi pada anda yang muka berminyak, dan masih mencari set penjagaan kulit terbaik saya sarankan cuba set Enfuselle ni..Memang best dan berkesan. Takde lagi dah rasa pedih lepas cuci muka, pakai toner lambat sket pun dah tak kisah, apatah lagi moisturizer.

Bagaimana nak dapatkan Set Pencuci Muka Enfuselle ini? Sekiranya anda mahu menggunakan kad kredit/debit anda, klik link di bawah untuk urusan tempahan dan pembelian atau anda boleh terus hubungi saya di talian 011-1611 1619 untuk sebarang pertanyan.





* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.



******************************************************************************************************************
Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;

iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas



Share this:

, ,

CONVERSATION

1 comments:

  1. My partner and I stumbled over here by a different website and thought I might as well check things
    out. I like what I see so now i'm following you. Look forward to checking out your web page again.



    my homepage: call of duty ghosts cheats

    ReplyDelete