Kemahuan dan Disiplin untuk Kurus

Makan la bermacam-macam vitamin, suplemen dan ubat kurus pun kalau takde disiplin nak jaga pemakanan memang tak jadi. Setuju ke setuju? Memang logik la kan. Makan suplemen bagai nak rak, tapi makan pun bagai tak ingat esok lusa.

Saya pun semalam camtu la. Ntah kenapa la malam semalam, pukul 10.30 ke pukul 11.00 camtu saje rasa nak makan nasi. Tak lapar, tak kenyang tapi SAJE je rasa nak makan. Sungguh la diriku tidak berdisiplin. Huhuhuuh

So lepas makan tu, dok lepak-lepak ngan anak-anak sambil tengok tv. Nak tido cam tak kena sbb baru pas melantak kan, adehla. Kejenya sbb tak nak bagi mata ngantuk, saya dok godek la sistem nak post iklan ke FB. Dah agak-agak dalam pukul 12.00 camtu, mengatuk sangat dah. Jadinya pegi la telan Alfafa, Ostematrix dan Omega Guard.


Pagi ni dalam pukul 8.00 tadi dah rasa nak membuang. Alhamdulillah. Perut rasa lega dah. Then dok fikir nak makan apa, sebelum perut ni mengarut-ngarut, cepat-cepat saya bancuh ESP+Cinch+Mealshakes. Alhamdulillah, full tank dah rasa ni. InsyaAllah sampai ke tengah hari nanti pun okay je ni. 

Jadinya, nak kurus, nak turunkan berat badan, nak badan ada shape kita kena ada KEMAHUAN & DISIPLIN yang tinggi dan kuat. Ada 2 ni, insyaAllah laju je penurunan yang kita nak tu. Suplemen ni membantu mempercepatkan segala kehendak kita tu, insyaAllah





Share this:

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment