Pori-pori muka makin kecil dengan Vitamin C SHAKLEE


Dulu selalu terbaca dari sorang kawan pasal kebaikan Vitamin C SHAKLEE ni yang katanya boleh mengecilkan pori-pori muka. Ada jugak rasa cam eh..ye ke?Biasala kan.. Tapi kalau hari-hari dia dok ulang yang sama, masuk jugak dalam kepala ni kan? Masa tu memang dah makan pun Vitamin C ni tapi baru sangat.

So after a month, baru perasan yang memang betul pori-pori muka dah semakin mengecil. WoooW!!Amazing!! Tak pernah expect pori-pori ni boleh mengecil sebab saya pernah pegi klinik pakar kulit dan katanya doktor pakar tu, "u can't do nothing except laser" wohohoho..nasib baik masa tu tak cukup duit, kalau tak mau jugak terpengaruh.

Heh, so semakin la membara nak konsisten ngan Vitamin C ni kan..Memang masa tu niat nak cantikkan kulit, nak cerahkan yang mana kusam, nak lembutkan kulit dan alhamdulillah, it works well. Thumbs up to Vitamin C SHAKLEE.


Bila dah rasa amazing dengan Vitamin C ni, baru perasan few things. Muka dah makin cerah balik, resdung pun dah kurang sangat-sangat. Eh, rupanya Vitamin C ni adalah komponen dalam Set Resdung SHAKLEE jugak, so no wonder la kan. Bagus-bagus, makin la suka..eheheh

Jom kita tengok apa lagi kelebihan Vitamin C ni..meh baca sama-sama:

Kebaikan dan keistimewaan mengunakan Vitamin C Shaklee
  • Time released..semulajadi tanpa bahan pengawet..sesuai utk org yg gastrik.
  • Bio flavonoid dalam Vitamin C membantu Vitamin C jd lg aktif.. Kalau Vitamin E kena ada selenium, Vitamin C pula perlukan Bio flavonoid.
  • Kalau demam atau selsemacuma perlu patahkan Vitamin C dan telan.
  • Vitamin C ini dihasilkan bersama-sama bioflavonoids complex. Bioflavonoid ini adalah antioksidan yang sangat superb yang hanya boleh didapati dari buah-buahan asli. Jadi, takde dalam Vitamin C sintetik. Bahan ini mempunyai fungsi yang spesifik untuk meningkatkan kesihatan badan dari pelbagai sudut. Bahan ini menyokong pertumbuhan sel yang sangat baik, untuk kesihatan jantung, dan juga untuk alzheimer. 

Kenapa Vitamin C SHAKLEE dinamakan Sustained Release?
  • Maksud sustained release ialah Vitamin C tu akan dilepaskan untuk badan secara berperingkat. Jadi, Vitamin C tu 500mg, jadi setiap 1 jam, hanya 100mg Vitamin C akan dilepaskan untuk kegunaan badan.
  • Penyebab kepada Vitamin C ni dicipta dengan 'time release' supaya ia dapat diserap dgn baik oleh badan pada dos yang rendah. Semakin tinggi dos semakin sedikit yang dapat diserap.
  • Pelepasan dalam masa 5 jam tapi maintain dalam darah untuk 12 jam. Walaupun ia larut air tapi bukan masuk terus keluar, ia akan bekerja dulu dgn sel badan sebelum keluar. Satu fakta tentang Vitamin C ialah badan kita tak boleh simpan Vitamin C tapi ia digunapakai dulu sebelum dibuang.
Jadi rasanya best tak Vitamin C SHAKLEE ni? Berminat tak? Haaa.. Jom!!


Share this:

, , , , , , ,

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment