Amin Idris di Program Shaklee

Ramai yang mengenali Amin Idris sebagai pengacara di TV Al-Hijrah kan? Alhamdulillah pada 15 Mac 2014 bertempat di Institut Sosial Malaysia, saya berpeluang bertemu dengan beliau secara langsung dalam program keluarga besar Shaklee kami hanya dengan bayaran RM50.00.

Hanya RM50 dan saya dah dapat join program hebat selama sehari anjuran keluarga besar kami. Seronok, walau saya terpaksa tinggal permata-permata hati kerana jerebu yang teruk di KL pada masa tersebut. Seronok walau saya kesakitan sepanjang program tersebut. Seronok kerana program ini menjentik lagi semangat untuk jadi ahli dan pengedar Shaklee yang berjaya dan berilmu.

Hati cukup tersentuh dengan perkongsian speaker-speaker hebat pada hari tersebut. Dimulakan dengan sesi daripada seorang cikgu yang cukup semangat, luahan rasa, jentikan semangatnya berjaya mengalirkan air mata ramai daripada kami. Walau beliau seorang cikgu yang semua sedia maklum betapa sibuknya cikgu zaman sekarang, beliau berjaya buktikan bahawa sekiranya kita mahu, tiada yang dapat menghalang. Nak seribu daya, tak nak seribu dalih kan? Kalau beliau sebagai orang yang sibuk boleh berjaya mengurus bisnes Shaklee, kenapa kita tak boleh? Apa kurangnya kita berbanding beliau? Beliau jadikan orang yang mengata di sekeliling sebagai satu cabaran dan alhamdulillah, kutukan dan sindiran orang perlahan-perlahan pergi bersama kejayaannya.

Sesi diteruskan dengan perasmian penjenamaan semula kumpulan hebat kami, daripada jenama Lady Boss ditukar ke Lady & Boss dan akhirnya ke jenama iReach. Dan saya secara rasminya pada hari tersebut dikenali sebagai iR Jazilah Ilyas. So kalau korang ada tengok jenama iR kat depan nama pengedar Shaklee korang, sahlah dia daripada kumpulan hebat kami. So korang dah senang nak recognise kami dari jenama ni. Yang bestnya, kalau korang register hari ni dengan saya, korang pun akan dapat title ni sebab korang pun daripada kumpulan kami gak. Best kan?




Sharing yang menarik diteruskan dengan sesi forum daripada kumpulan Aku Sayang Bini (ASB), perkongsian hebat kaum bapa yang sangat menyokong isteri-isteri mereka berbisnes Shaklee. Kalau korang nak tau, dalam Shaklee ni bestnya bila kita dah register jadi ahli (dan pengedar), nama suami kita pun diletakkan sekali. So nanti apabila kita dah jadi Master, automatik suami pun Master. Takde tinggal-tinggal pasangan kat belakang. No no ya..Kami bergerak bersama-sama pasangan. So nanti kalau korang dah register, suami korang boleh join group ASB ni..Hehehe.. Dalam forum tu juga ada bunga berharga moyangku Master Lyna yang bercerita daripada sudut pandangan seorang wanita, isteri dan ibu yang berniaga Shaklee secara sepenuh masa.

Last but not least, sesi Amin Idris yang ditunggu-tunggu ramai. Memang beraura, memang memukau. Yang bestnya cuma bayar RM50 je untuk join program yang ada Amir Idris ni. Kalo kat luar, agak-agak berapa ratus korang kena bayar nak mendengar Amin Idris berceloteh secara langsung?


jadi ahli shaklee


Aura magnet kejayaannya, aura semangatnya memang meresap dalam hati. Dalam bersahaja dan rendah diri beliau berjaya membangunkan semangat kami, beliau berjaya membuka minda kami ke arah yang mungkin tidak terjangkau sebelum ini. Sangat beraura. Sangat bersemangat.

Inilah antara kelebihan menjadi ahli Shaklee. Disamping seminar-seminar dan program-program percuma setiap bulan, kami juga ada program berbayar yang sangat minima dengan kehadiran individu-individu hebat. Kenapa harus lepaskan segala kelebihan menjadi ahli Shaklee sekiranya kita memang pengguna tegar Shaklee? So, jom jadi ahli dan pengedar Shaklee yang berjaya! 

******************************************************************************************************************
Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;
iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas

Share this:

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment