Atasi Masalah Sembelit Anak Dengan Mealshakes

MEALSHAKES SHAKLEE
sakitnya mama!! tolong adik!!
Seksa rasanya kalau tengok anak asyik menangis akibat susah nak membuang. Kalau boleh dan-dan tu rasa nak ganti tempat anak supaya mereka tak rasa sakitnya. Kebanyakan daripada kita sebagai ibu bapa mesti fikir camtu kan? Nak ganti tempat anak bila anak sakit. Tapi tak pula kita cari ikhtiar nak kurangkan rasa sakit anak tu. So, betul ke sayang anak tu?


mealshakes shaklee


Kalau la cerita anak sembelit ni tak jadi dalam hidup saya, mungkin saya pun susah nak faham cane rasanya. Tapi memandangkan anak sendiri pun ada sembelit yang teruk, dan saya sendiri pun dulunya ada buasir dan susah membuang, saya jadi sangat faham bagaimana seksa hati dan perasaan bila semua ni terjadi. Tak mau tak mau tak mau ulang lagi moment menyeksakan ni. Ke anda sanggup je tengok anak terus tahan sakit sembelit camtu?


JANGAN AMBIL MUDAH MASALAH SEMBELIT YANG BERMULA DARIPADA KECIL. IA MUNGKIN PENYEBAB BUASIR!!


Lactulose dan hari-hari bagi. Betis, perut semua dah urut tapi masih dok tahap tu lagi. Kalau gi ngadu ngan doktor, pesannya bagi anak makan makanan berserat, iaitu buah dan sayur.Nak suruh anak kecil makan sayur? Alamatnya tak berubah la keadaannya. Makan buah? Kadang-kadang memang berjaya tapi tak adanya hari-hari budak-budak kecil nak makan buah. Jadi nak buat cane?


hensem mama yang pernah terseksa sembelit

Jom kita tengok perkongsian ibu-ibu di sini yang telah berjaya meningkatkan kesihatan anak-anak mereka dengan Meal Shakes yang berperisa Vanilla ini.




Shaklee menyediakan Meal Shakes untuk membantu masalah pencernaan dan perkumuhan anak kita!. Ia kaya dengan serat larut yang sangat membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan daripada perut dan usus. So bagi anak-anak yang sangat susah untuk makan sayur dan buah sebagai bahan serat dalam diet mereka, insyaAllah Mealshakes boleh menggantikan serat tersebut.

Mealshakes diperbuat daripada bahansemulajdi iaitu buah-buahan, sayur-sayuran, kacang soya dan lactalbumin (sejenis susu). Lactalbumin mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin, lactoferrin, bacteriolysin dan sebagainya.

Bonus dalam Mealshakes ini ialah ia membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein. Rasanya sedap seperti milk shake di McD.


mealshakes shaklee


Bagaimana cara pengambilan Mealshakes? Anda hanya perlu mencampurkan setengah sudu teh Mealshakes di dalam minuman anak setiap hari. Hanya SEKALI sehari ye ibu-ibu. Mealshakes TIDAK BOLEH dibancuh seperti susu. 

PERINGATAN!! Awas sekiranya anak anda mempunyai alahan terhadap susu lembu, anda tidak dibenarkan mengambil Mealshakes kerana ia adalah cowmilk-based. Walaupun kita ghairah mencari penyelesaian pada masalah sembelit anak, berhati-hati terhadap kesan sesuatu 'penyelesaian' tersebut. MEALSHAKES HANYA DICADANGKAN UNTUK KANAK-KANAK BERUSIA 1 TAHUN DAN KE ATAS.


*****************************************************************************************
Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;

iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas

Share this:

,

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment