Susahnya Nak Naik Rank Dalam Shaklee

tekanan
" Kak sales saya slow sangat bulan ni"

 "Takde orang pun nak beli ngan saya bualn ni"

Keluhan biasa SID Shaklee. Bukan senang kan nak bisnes Shaklee ni? Abis yang dok cerita pung pang senang nak wat Shaklee tu apahal? Sembang je la ye?

Ye betul, bukan senang nak senang dan sangat senang nak susah. Betul betul dan betul kan? Ramai orang kita yang nak berbisnes tapi tak nak berusaha, mungkin terpengaruh dengan banyaknya iklan di internet

"Anda laburkan RM100, kami gandakan wang anda 10 kali ganda dalam sebulan"

"Nak duit? Jana pendapatan? Tak perlu jual barang, tak perlu menaja, hanya keluarkan modal RMxxx dan tunggu akaun anda dipenuhi duit"

"Tak perlu berniaga, anda taja seorang dapat RMxxx, kalau 10 orang dah berapa?"

Dalam Shaklee camana? Kami diajar oleh para upline dan mentor bahawa kejayaan itu tidak datang bergolek. Bukannya hari ni register jadi distributor esok duit dah berkepuk dalam akaun. Tidak sama sekali. Selagi tak ada 7 lautan air mata, 7 lautan jerit peluh tak ke mana jawabnya. Aiiihh.. susah sangat gayanya nak berjaya dengan Shaklee ni. Memang susah, kalau kita hanya mengharapkan duit itu datang tanpa usaha, doa dan tawakal.

Apa yang menjadikan kami dalam Shaklee ni kekal teguh bersama produk dan kumpulan kami? Amalan kerohanian. Ye, inilah senjata utama kami untuk berniaga. Promote, jual dan jual tapi sekiranya tidak diizinkanNya, tak ke mana bisnes kami.

Rahsia kami tak susah. Solat sunat dhuha, solat sunat tahajud, solat sunat taubat, solat sunat hajat dan zikir adalah senjata utama kami. Benar produk Shaklee bukan makanan sunnah tapi kami sediakan yang terbaik untuk pelanggan kami. Rahsianya? Sudah dijelaskan.

Sekiranya kami mengadu pada mentor dan upline tentang betapa perlahannya sales kami, tiada orang membeli daripada kami, soalan pertama yang biasa ditanya oleh upline kami adalah sejauh mana kami melengkapkan diri dengan Pencipta? Sejauh mana kami dah minta daripadaNya? Kami dah lengkapkan table checklist yang dah disediakan? Kalau belum sila lengkapkan semua list tersebut sebelum mengadu. Susah kan?

Kejayaan bukan datang bergolek. Kejayaan itu akan lebih manis bila diiringi dengan segala kesusahan dan keperitan. Sekiranya anda mencari dunia tanpa langsung meminggirkan akhirat, jom bersama kumpulan kami. Anda akan terperanjat dengan nilai-nilainya.


Jom sertai team SUNSHINE saya. InsyaAllah kita bimbing daripada kosong kepada hero, daripada kosong kepada jutawan. 
*******************************************************************************
Berminat untuk mencuba Set Suplemen & Vitamin Shaklee? Hubungi saya;

iR Jazilah Ilyas (1070931)
sms/whatsapp : 011-1611 1619
blog : http://jazilahilyas.blogspot.com
fb : https://www.facebook.com/jazilah.ilyas

Share this:

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment