Menangani Sakit Tulang Belakang Dan Lenguh Badan Akibat Bayi Meragam Di Malam Hari

Pengalaman menjaga bayi kecil memang cukup mencabar, kan? Ada sesetengah bayi yang suka berjaga malam, meragam merengek tanpa sebab. Susu dah bagi, pampers dah tukar, perut tak kembung tapi bayi masih menangis. Apa ibu nak buat?
Si kecil saya pun suka juga berjaga malam. Dah siap hisap susu pun kadang-kadang masih nampak dia tak berapa selesa. Mata mama pula kelat-kelat kepenatan. Tapi pasti kita tak akan mampu tidur selagi anak tak lena kan?


Satu cara yang paling senang ialah letakkan anak kecil ini di atas dada kita. InsyaAllah, tak sampai 2 minit anak kita akan tenang. Ritma dada ibu adalah terapi terbaik untuk si manja kita. Agak-agak anak dah lena, bolehlah kita alihkannya ke tepi atau masukkan bayi ke dalam baby's cot.


Berada di atad dada ibu mampu menenangkan bayi

Tapi tindakan menenangkan anak kecil di atas dada ibu ada risikonya. Ibu bakal berdepan SAKIT PINGGANG tambah-tambah bagi yang masih dalam pantang. Jadi nak buat apa? Takkan nak biar je lenguh-lenguh pinggang tu berterusan kan?


Kawan saya ini dah tak tahan sakit pinggang akibat menyusukan anak secara mengiring. Ramai je ibu yang menyusukan anak secara mengiring kan? Apa yang dia buat?Sakit Tulang Belakang & Lenguh2 Badan Buat Ibu Ini RImas, Sampailah.... from iReach HD on Vimeo.

Cara paling senang adalah minum 2 gelas susu sehari. Kalsium ini penting untuk tulang dan gigi kita. Tambah-tambah untuk ibu dalam pantang dan menyusukan anak, kalsium ini akan ditarik oleh bayi kecil kita. Dahlah kalsium kita ciput je, ditarik pula oleh si manja kita. Jadilah kita ibu yang sentiasa sakit lenguh badan semua.


2 gelas susu sehari untuk kekuatan tulang dan gigi

Ada ibu yang tak minum susu? Takpe, jangan risau. Anda boleh mencuba mengambil pil kalsium Shaklee yang terbukti secara klinikal sangat elok untuk tulang dan gigi. Ostematrix Shaklee juga dilengkapi dengan vitamin D dan magnesium yang penting untuk penyerapan kalsium supaya ia tidak termendap di buah pinggang kita. ^_^


Dan berita baiknya juga, kalsium ini juga boleh menambah pengeluaran kuantiti susu ibu. Best kan? Pelbagai khasiat dalam satu botol tau ibu-ibu. Tidur pun lebih lena. Ostematrix memang pilihan terbaik untuk wanita-wanita seperti kita yang mementingkan kesihatan supaya kita dapat berikan yang terbaik untuk orang-orang tersayang :)
Hubungi saya untuk mendapatkan pil kalsium terbaik anda;
011-1611 1619

jazilah ilyas

Share this:

, , , ,

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment