Bebas Demam dan Selsema Sepanjang Hamil dan Menyusukan Anak

Pejam celik pejam celik kami dah lepas 100 hari. Bebas merdeka secara total la kononnya ni. He he he.. Walaupun secara dasarnya lepas 44 hari tu dah bebas pun :P

Si kecil ini sangat jarang  meragam. Ada tak ada menangisnya hanya sebab nak susu dan nak dipeluk. Alhamdulillah sangat mudah menjaganya.




Progress si kecil Adleena Aesha ni pun nampaknya on track. dah meniarap, dah mengesot. Dan dah sangat pandai bila tengok mama pakai tudung dia pun mula la bising takut kena tinggal :)




Alhamdulillah dari hari lahirnya sampai tahap ini, permata hati ini tak pernah demam. Syukur sangat-sangat. 3 kali injection pun nampak gaya bertahan dengan jayanya. Antara amalan saya ialah konsisten dengan Vitamin C Shaklee yang terbukti berkesan untuk meningkatkan imun badan ibu dan anak yang disusukan juga.






Tak mau la makan ubat-ubat sepanjang tempoh menyusukan ini. Sebolehnya saya cuba elak sebab nanti baby pun akan dapat jugak side effect ubat tu melalui susu ibu. Jadi, beringat sebelum kena :). Vitamin C ni memang sepanjang kehamilan saya ambil. Alhamdulillah dipermudahkanNya juga tak langsung selsema atau demam sepanjang tempoh hamil baru-baru ni.



Kalau ibu-ibu yang nak sangat elakkan makan ubat disebabkan demam atau selsema, saya sangat sarankan Vitamin C ni. Bukan setakat tingkatkan antibodi kita, kulit pun insyaAllah sihat je.

Berminat boleh hubungi nombor saya seperti di bawah okay :)

011-1611 1619
Jazilah Ilyas
Shaklee ID : 1070931

Share this:

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment