Terjebak Dalam Bisnes Shaklee Tanpa Sengaja

Awal² masa nak join Shaklee dulu, orang yg 1st saya approach ialah bonda upline saya, Hani Zaha. Post beliau agak kerap lalu di NF saya memandangkan kami bersahabat di dalam group baby pramatang.


Tapi saya ni jenis agak susah juga nak percaya orang. Tambah² jakun sket bab online semua ni :p. So masa bonda dah explain camana² nak jadi ahli ni, saya skeptikal la jugak sket. Hehe


Saya join awal² bukan tujuan utama nak berniaga tau. Tapi sbb saya nak dapatkan harga ahli utk beli Mealshakes Ahmad Akram yang sembelit teruk. So long story cut short, saya jumpa dengan super upline saya Efie Muhamad di branch Shaklee Kota Bharu untuk urusan pendaftaran dan beli suplemen.






Masa tu saya tak tau pun Shaklee ni MLM. Sebabnya takde nampak pun leaders Shaklee beria dok cari orang. Yang mereka promote ialah suplemen dan vitamin. Jadi mereka menjual produk. Ada proses jual beli yang kukuh di situ.


Bila dah rasa bestnya suplemen ni, kesihatan anak² nampak sgt baik, improve significantly, saya tanya upline² saya camana nak serius berbisnes. Mereka ajar daripada A sampai Z. Kunci utamanya sharing, sharing dan sharing.


Dan sudah hampir 3 tahun kami sekeluarga jadi pengguna Shaklee. Akram dah tak sembelit, dah sgt jarang demam. Eczema Aamily gone. Aesha menyusu tanpa mamanya penat melampau. Papa pun kalau selsema atau demam dah pandai mintak Vitamin C.





So itulah permulaannya. Permulaan nak dapatkan harga ahli yang lebih jimat buka jalan untuk saya terus kekal dan istiqamah dalam bidang yang tak pernah saya fikir untuk berada di dalamnya.


Demi anak², ini semua terjadi :)


Nak dapat harga ahli, jadilah ahli. Jangan dok zalim kat orang lain. Senang kan? Cuma dengan RM68.90 anda dah boleh enjoy semua kelebihan ahli.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Ataupun berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp 


011-1611 1619 
Jazilah Ilyas 
ID : 1070931

;

Share this:

, , , , , , , ,

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment