Bila Masa Sesuai Nak Potty Training?


Budak kecik ni makin hari makin bijak. Terfikir jugak nak potty training dia ni. Tapi cam awal sangat la pula.

Tapi... Boleh kot pelan² ajar. Dia pun sekarang asyik bukak diaper. Taknak pakai. Masalahnya mama masih tak percayakan awak anak oii..Hehehe

Abang dulu lambat off diaper. Umur 4 tahun pun masih pakai tapi slowly off dah. Kakak awal sket sebab prosesnya serentak dengan si abang. Kakak tu 3 tahun memang dah free diaper rasanya.

Belajar daripada anak-anak terdahulu lebih senang kan? Makin bertambah anak, makin cepat tempoh nak off diaper sebab dah banyak belajar sebelum-sebelum ni.

Sekarang si comel ini dah 1 tahun 9 bulan. InsyaAllah sebelum 2 tahun setengah dah off diaper rasanya.

Moga Allah mudahkan, dan beri kesabaran pada mama insyaAllah. Tang sabar tu memang kena sangat-sangat lebih. Hehehe


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Adakah anda berminat dengan suplemen dan vitamin Shaklee? Ataupun berminat untuk menjadi ahli Shaklee? Anda boleh hubungi Kak Jaz di whatsapp 


011-1611 1619
Jazilah Ilyas
ID : 1070931

Share this:

, , ,

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment