Tips Berpantang Seorang Diri Tanpa Ibu Atau Mertua

Ramai yang takut kalau terpaksa pantang seorang diri. Risaunya hati tak boleh nak bayangkan. Bagaimana nak mandikan anak? Bagaimana nak uruskan diri sendiri? Tambahan lagi kalau dah ada anak sulung. Risau risau risau >_<. Suami pastinya bekerja,paling lama pun 3-5 hari je dapat cuti.


ibu pantang selepas bersalin


Biasanya kerisauan ini datang kerana kita dok bayangkan keadaan diri kita yang pastinya lesu, penat, tak berdaya. Maklumlah baru lepas bersalin kan? Mestilah badan masih tak kuat. 

Tapi puan manis sorang ni happy je walau pantang seorang diri. Apa rahsianya? Jom tengok sama-sama. Pasti senyum sendiri kita jadinya :)



  

Lega kan lepas tengok video ni? Bukan Puan Khadeejah Hasmad ni je yang rasa camni bila berpantang dengan Shaklee, Kak Jaz pun sama.

Masa pantangkan anak ke4, walau most of the time suami ada, tapi mandikan anak tu semua Kak Jaz yang buat sendiri. Daripada hari pertama lagi tau.

Sembelit memang takde langsung. Alhamdulillah. Ngeri amat tau kalau kena sembelit waktu pantang. Minta simpang la kan?

Nak rasa best pantang macam kami ni tak? Boleh whatsapp Kak Jaz untuk dapatkan Set Pantang Shaklee okay





Share this:

, ,

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment