Betul Ke Semua Orang Kena Detox?

Pernah tak korang buat DETOX? Perlu ke buat detox? Atau ini cuma poyo je?

Selalu kan kita baca orang dok berdetox sana sini. Nampak cam penting je kan? Tapi betul ke penting?

Cuba jawab soalan-soalan dalam list ini :
  • Adakah badan selalu sangat letih lesu?
  • Adakah anda selalu moody? Cepat stress?
  • Adakah kita selalu sangat sakit? Demam,selsema sebagai contohnya
  • Adakah bila kita sakit, ia lambat untuk sembuh?
  • Makan dah banyak,tapi kenapa badan tetap kurus keding? Adakah betul metbolisma kita tinggi?
  • Dah berdiet segala bagai, tapi kenapa berat tak juga kurang-kurang dan tak slim?
  • Selalu sangat teringin makanan dan minuman manis
  • Environment yang tak berapa bersih. Pegi kerja dengan asap kenderaan, asap rokok dan debu segala.

Ada tak memana soalan dalam list ni tersangkut kat korang? Ke dok ehh yela.. Eh yela.. Hehehe

Kalau ada salah satu pun dah sewajarnya kena detox, apa lagi kalau kebanyakan jawapannya adalah YA.

Apa kesan bila kita buat DETOX ni?

Ia akan jadi jawapan kepada setiap soalan di atas. Bila kita dah detox, badan akan rasa lebih bertenaga dan segar.

Ada yang pertikai katanya dah jaga pemakanan semua, jadi tak perlu DETOX dah. Mungkin mereka tak sedar udara kita sekarang dah tak berapa sihat. Kecuali kita memang dok kampung yang di kelilingi pokok-pokok hijau dan tak/jarang sangat keluar ke kawasan lain.

Banyak yang perlu kita detox. Antara yang utama adalah USUS. Usus adalah tempat penyerapan segala nutrien. Cuba bayangkan kalau usus kita sangat kotor, bagaimana nutrien nak diserap dan dihantar ke tempat yang memerlukan?

"Oh no wonder la makan segala vitamin tapi susah sangat nak nampak kesan"

Pernah alami situasi di atas? Jika YA, maka ANDA WAJIB DETOX.

Bagaimana nak detox? InsyaAllah hari ni Kak Jaz boleh bantu anda.

Nak kurus tak? ANDA WAJIB DETOX

Tengok perkongsian kawan-kawan Kak Jaz ni. Kesan positif ini mereka dapat selepas berdetox






Kalau nak jadi cam diorang, whatsapp Kak Jaz untuk Set Detox anda :)




Share this:

, , ,

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment