Masalah Ibu Menyusu Yang Membimbangkan!

3 tahun lepas, almost setiap kali selepas menyusukan Aamily tangan dan badan Kak Jaz akan terketar-ketar. Bukan sebab penyakit tau,tapi sebab lapar dan dahaga.

Serius lapar dan dahaga bila menyusukan anak ni lain macam sket. Mak-mak menyusu je faham peel nan satu ni.

Akibatnya makan dan minum ikut suka hati. Tak menentu dah.

Akibat makan dan minum tak menentu ni, BADAN JADI GEMUK!

Haa mula la stress. Jadi tak berapa nak keluar rumah. Malas nak ke mana-mana sangat. Baju pun banyak yang dah simpan dalam beg, letak hujung sebab dah tak boleh pakai 



pengedar shaklee kota bharu


Sampai bila nak kekal begini?

Kalau ketat sangat diet, bekalan susu anak akan merudum. Makanan adalah sumber tenaga penting yang diperlukan untuk menghasilkan susu.

Kak Jaz buat sedikit pencarian dan pembacaan, akhirnya decided nak cuba ESP. Itupun rasa sedikit yakin sebab lepas bagi Akram cuba Mealshakes,sembelitnya hilang! So suplemen jenama ni mesti walk the talk.

Amazing! Minum je ESP shaking selepas menyusu hilang camtu je. Wahhh!! I'm a happy mama la. Lepas tu mula lebihkan pembacaan dan dapat tahu bahawa ESP membantu untuk kurus! Dan ya, it really works.

Dengan gabungan ESP + Omega Guard + Alfalfa Complex, Kak Jaz hilang berkilo-kilo berat badan yang terlebih tu:)

Masalah lapar dah hilang. Dan masalah sakit abdomen bertahun-tahun bermula daripada Kak Jaz buat cervical cerclage juga hilang camtu je.

I'm killing more than 2 birds with a stone.

Oh ya, sepanjang mengandungkan Aesha (adik Aamily), tiada stretch mark baru yang timbul sepanjang hamil. Badan pun bertenaga je. Buat kerja cam gaya orang tak hamil pun ya tau. Memang lain macam.

So camana Kak Jaz tak sayang sangat dengan ESP Shaklee ni? Ia dah baaaanyak sangat bantu Kak Jaz untuk kembali jalani hidup yang ceria 


suplemen kulit cantik


Sekarang pun masih setia minum ESP almost setiap pagi. Maklumlah nak kurus + sedang menyusukan Aesha. Tenaga wajib tiptop la kan?

Ada ibu-ibu yang ada masalah cam Kak Jaz ni? Haaa..cuba ESP ni. InsyaAllah takde dah shaking shaking tu semua.

Tak percaya?Cubalah!



pengedar shaklee pengkalan chepa

Share this:

, , ,

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment