Omega Guard Kegemaran Anak Kecil Yang Ada Alergik


Mama tengah buat task #tsunamishaklee tadi, dia nampak botol Omega Guard.

Laju² bukak terus ambik sebiji buh dalam mulut. "Tamin, tamin"



Aesha yang sangat suka Omega Guard


Yela tamin pun boleh sebijik je. Yang lain simpan.

Sengih² dimasukkan yang belen² ke dalam botol. Lepa ni mau sebotol pun dia telan

Aesha ni sangat suka Omega Guard si minyak ikan ni. Memang tiap-tiap hari dia makan Omega Guard ni. Kunyah-kunyah cam gula-gula je.

Kak Jaz pun suka sangat bila dia senang makan vitamin. Boleh nampak 'kekuatan' badannya dalam melawan penyakit.

Demam, selsema batuk-batuk tu ada juga jarang-jarang. Tapi cepat recover. Dan memang tak perlu ubat pun, alhamdulillah.

Biasanya ada gap juga dia makan Omega Guard ni. Selang 2-3 hari sekali bagi sebiji kat dia. Tapi sejak dia kena multiple urticaria dulu, memang minyak ikan ni dah jadi kawan baik dia selain daripada Nutriferon dan Herbal Blend


Gambar google menunjukkan multiple urticaria


Masa pergi hospital, doktor bekalkan Prednisolone which is steroid based. Kak Jaz agak terkesima sebenarnya. Jadi Kak Jaz dapatkan pandangan 2-3 doktor lain dan mereka kata boleh monitor dan cuba suplemen-suplemen ini.

Alhamdulillah it works! So dah tau apa yang perlu diamalkan untuk tingkatkan imuniti si Aesha ni.

Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan tulen. Ia sangat berbeza dengan minyak ikan lain kerana ia adalah minyak ikan tulen bukan minyak hati ikan. Nampak sama kan? Tapi sebenarnya sangat tak serupa.

Kalau anak-anak kita ada alergik, eczema dan nampak lemah je badan, elok sangat kita bekalkan minyak ikan ni untuk mereka. Ia bersifat anti radang dan membantu meningkatkan imuniti badan anak.

Kawan-kawan boleh baca tentang minyak ikan Omega Guard Shaklee dengan lebih terperinci.

Kak Jaz sangat suka apabila suplemen berkualiti begini jadi kegemaran anak-anak. Yelah kan, dunia kita sekarang dah ada macam-macam pencemaran. Makanan kita pun kurang berkualiti. Disembur racun dan sebagainya.

Dah WAJIB untuk kita benteng diri daripada segala penyakit kan? Jika ada mama-mama yang nak dapatkan Omega Guard ini, boleh whatsapp Kak Jaz. InsyaAllah Kak Jaz akan berikan khidmat terbaik untuk semua :)


pengedar shaklee pengkalan chepa
 

Share this:

, , ,

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment