Makan Banyak Suplemen Boleh Merosakkan Buah Pinggang Tapi Individu Ini Membuktikan Sebaliknya

'Setiap hari beliau telan 300++ vitamin Shaklee. Dah 27 tahun dok makan vitamin Shaklee sebanyak tu setiap hari!'

EH, ROSAK BUAH PINGGANG TU NANTI! GILA APA TELAN BERATUS VITAMIN SETIAP HARI. TAK SAYANG BADAN KE?

Well..statement tu memang betul dan boleh jadi betul. Jika suplemen yang anda makan adalah SINTETIK kemungkinan besar ia boleh membebankan buah pinggang anda.




Peringatan :

Diet pemakanan setiap hari yang dok minum teh tarik, makan lewat malam, makan berlebihan, selalu makan fast food, minum air 3 in 1 dan sebagainya tu lebih menyumbang pada kerosakan buah pinggang.

Bukan statement suka hati je ni tau. Memang ada kanak-kanak seawal 5 tahun dah rosak buah pinggang gara-gara corak pemakanan seperti ini. Jadi perlu beringat sangat-sangat pasal pemakanan harian kita.

Berbalik pada beliau dalam video ini, bagaimana beliau boleh sangat yakin untuk telan 300++ vitamin setiap hari tanpa risaukan buah pinggangnya rosak?

1. Vitamin yang ditelan mestilah SEMULAJADI
2. Vitamin yang diamalkan mestilah daripada SHAKLEE

KENAPA MESTI SHAKLEE?

Semua suplemen dan produk Shaklee ada KAJIAN KLINIKAL. Ia bukan dibuat semudah membancuh ramuan di rumah. Kajian ini dilakukan oleh para saintis hebat. Bukan calang-calang saintis tau. Paling cikai pun ada Phd. Malahan ada yang dapat Nobel Prize lagi

Shaklee ada Landmark Study, dijalankan oleh pihak ketiga untuk uji keberkesanan produk-produknya. Data yang dikumpulkan adalah untuk pengguna yang dah guna Shaklee untuk lebih 20 tahun.

20 tahun, bukan 2 tahun.

Kajian ini membandingkan 3 kategori;
1. Pengamal suplemen Shaklee
2. Pengamal suplemen syarikat lain
3. Pengguna yang tidak mengamalkan apa-apa suplemen

Terbukti mereka yang mengamalkan suplemen Shaklee mempunyai taraf kesihatan yang lebih baik dan paling kurang berisiko untuk mendapat penyakit-penyakit kronik seperti kencing manis dan darah tinggi.





Based pada semua evidence ini, JANGAN RISAU DAN TAKUT untuk makan suplemen-suplemen Shaklee. Kita ada KAJIAN KLINIKAL (kebanyakan suplemen tiada langsung kajian klinikal), LANDMARK STUDY dan ribuan testimoni yang sangat-sangat positif.






Sayangi diri kita, jaga pemakanan kita. Cegah sebelum sakit.

27 tahun makan vitamin Shaklee. Masih sihat, tiada masalah buah pinggang. Anda masih ragu-ragu?

011-1611 1619
Shaklee Consultant & Business Leader

Share this:

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment