Protein dan Kolagen Membantu Menguatkan Serviks Ibu Cervical Incompetence

Kak Jaz tak pernah jemu baca dan cerita pasal CERVICAL INCOMPETENCE ni. Bila kita sendiri berada dalam situasi ini, lebih senang nak faham apa rasa ibu-ibu yang lain.

Cervical incompetence ini boleh terjadi atas pelbagai faktor. Namun yang paling nyata kerana tisu bahagian serviks yang lemah menyebabkan laluan untuk baby keluar jadi lebih cepat terbuka.


'cervical cerclage, serviks yang lemah, keguguran, ikat serviks, Set Hamil, Suplemen Untuk Cervical Incompetence, Cervical Cerclage, ESP, Shaklee Collagen Powder, Vivix untuk Sel, Keguguran, Bayi Pramatang


Trauma sebab keguguran atau jatuh atau apa sahaja boleh jadi penyebabnya. Kita mungkin tak perasan pun simptonnya,tahu-tahu baby dah gugur. Ibu-ibu boleh baca tanda-tanda dan simptonnya di sini

Erm..masa aktif bertaekwondo dulu banyak kali Kak Jaz jatuh. Masa buat persembahan, masa tournement. Mungkin ini juga jadi penyumbangnya.

Cuma satu yang Kak Jaz nak cadangkan buat ibu-ibu yang berada dalam situasi ini, jangan panik dan takut. InsyaAllah ada harapan baby kita semua selamat.

Selain dipasang cerclage, ada ikhtiar lain yang Kak Jaz dah rasa sendiri.

Minum ESP dengan konsisten. Serius ia sangat-sangat membantu. Sebabnya protein ESP ini menguatkan tisu kita. Bila tisu dah kuat insyaAllah jalan tu akan lebih 'kemas'.

ESP ni kita boleh amal sebelum, semasa dan selepas hamil. Senang cerita sepanjang masa sebab badan kita memang perlukan asid amino dan protein ini.

Sebelum hamil, ibu-ibu boleh amalkan juga Shaklee Collagen Powder dan Vivix. Kiranya ia persediaan sebelum hamil lagi.

Kak Jaz dah alami perbezaannya, maka Kak Jaz nak ibu-ibu yang ada masalah yang sama juga survive dan gembira dengan kehamilan kita walaupun ia berisiko. 

Shaklee Collagen Powder bukan sekadar menganjalkan kulit. Tetapi sangat elok untuk sendi dan tisu. Ia jadi lebih kuat dan 'kemas'. Tisu badan yang lemah antara tanda badan kita kekurangan kolagen.

Vivix pula akan bertindak terus ke atas sel dan menjaga serta membaiki sel-sel badan kita secara keseluruhan.

Jangan terlalu risau tau. Setiap masalah insyaAllah ada jalan penyelesaiannya. Yang penting kita ikhtiar tanpa jemu.



011-1611 1619
Jazilah Ilyas
2 kali jalani cervical cerclage











*DISCLAIMER These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Share this:

,

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment